Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Rauwe zalm met zeekraal, soja en sesam

rauwe-zalm-zeekraal

Rauwe zalm met zeekraal, soja en sesam

Djeeeezus! Moet dringend terug eigen receptjes bedenken, want het recept dat ik nu post, is opnieuw niet zelfbedacht. Alle credits voor dit aperitiefhapje met rauwe zalm, zeekraal en soja gaan naar As Cooked By Ginger. Eén van de simpelste hapjes om te maken, maar ooooo zooooo lekker! Zo puur! Voor zo een hapje met rauwe zalm, koop ik mijn vis wel liefst bij de visboer. In Gent ga ik altijd naar Huyze Paelinck.

Feestdagen komen dichterbij dus dit hapje met zalm is een een ideaal voorgerechtje of aperitiefhapje. Ook deze zalmbonbon met avocado en geitenkaas kan perfect op de feesttafel komen. Staat jouw feestmenu al op punt? Wij gaan op Kerst bij mijn ouders eten en het is dit jaar een simpele gourmetschotel, maar geef toe … dat het ook best fijn in om geen uren in de keuken te staan 😉

rauwe zalm met zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kraakverse zalmfilet
  • 1 bakje zeekraal
  • sojasaus
  • zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • olijfolie

Bereiding:

Maak het hapje een paar uur op voorhand. Snij de zalmfilet in blokjes. Doe er een flinke scheut sojasaus bij en ongeveer 1 tl sesamzaadjes. Dek het af en zet de zalm in de koelkast.

Haal de vis 10 minuutjes voor het opdienen uit de koelkast.

Stoof de zeekraal aan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper. Zout is niet nodig, want zeekraal is al ziltig.

Serveer de zeekraal in vier kommetjes en leg daarop de gemarineerde zalm. Werk eventueel af met nog wat sesamzaadjes.

Bedankt Laurence voor dit lekker receptje.

rauwe-zalm-zeekraal
Delen maar!
error
Tags:
No Comments

Post A Comment