Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Griekse gekruide kip met farro, zongedroogde tomaatjes en olijven

farro met griekse kip

Griekse gekruide kip met farro, zongedroogde tomaatjes en olijven

One-pot diners! Daar hou ik wel van. Deze Griekse gekruide kip met farro is zo eentje. Da’s zo makkelijk om klaar te maken. Ik hou van de Zuiderse, Mediterraanse keuken. Da’s echt de zon op mijn bord. Dille, oregano, knoflook, citroen & paprika  in combinatie met zongedroogde tomaatjes, olijfjes & feta. Eén voor één ingrediënten die super lekker en veel smaak bevatten. Ik ontdekte dit receptje op halfbakedharvest. Eén van mijn favoriete blogs. 

Voor de blog werken, is sinds het begin van het jaar heel moeilijk om in te plannen en tijd voor te maken. Ik probeer zo hard, maar mijn dagen zijn altijd zo gevuld.

Vorige week woensdag heb ik ook mijn ogen laten opereren. Dus mijn productiviteit was ook niet ideaal. Al sinds mijn 12 jaar heb ik een bril. Mijn ogen gingen jaar na jaar achteruit tot ik echt een serieuze blinde mol werd. -8 was voor mij echt een last geworden. Ik wou mijn ogen altijd laten laseren, maar na een vooronderzoek bleek dat deze behandeling niet ideaal was. Een lensimplantaat was de enige oplossing om helemaal af te zijn van mijn bril. Ik twijfelde wel wat in het begin, want de operatie is zeker niet goedkoop, maar absoluut de moeite waard en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat een verademing om vanaf nu gewoon super scherp en goed te zien. ’s Morgens wakker worden en niet naar mijn bril moeten grijpen doet echt raar. Het is nog een beetje wennen, maar zo blij mee.

Voor de rest ben ik nog steeds hard aan het training. Ik wil mijn snelheid tijdens het lopen naar omhoog. De looptrainingen gaan met ups and downs. Al twijfel ik nog steeds of de tijd die ik wil lopen wel echt haalbaar is. Op dit moment is mijn snelste 10K 52:11 minuten, maar die tijd moet serieus onder de 50 minuten gaan, wil ik de tijd dat ik vooropgesteld heb halen. Lees hier mijn update over mijn trainingen voor de halve marathon.

In alle drukte moeten we uiteraard nog tijd maken om te eten. Ik geef toe: het lukt me niet altijd. Daarom is het zo belangrijk om in het weekend tijd te nemen om wat gerechtjes te preppen. Deze Griekse gekruide kip met farro moet je dus echt eens proberen. Een éénpansgerecht die bomvol smaak zit. Gezond, makkelijk en snel klaar. De ideale gerechtjes op drukke dagen dus.

Hoe gaan jullie weken? 

Farro met griekse kip
Farro met Griekse kip
Griekse gekruide kip met farro

Ingrediënten voor 4 personen:

olijfolie

600 g kippefilet, in kleinere stukjes

2 eetlepels balsamico

1 eetlepel gehakte verse dille

1 eetlepel gehakte verse oregano

1 eetlepel paprika

2 teentjes knoflook, gehakt of geraspt

grof zout & verse peper

1 kop ongekookte farro of quinoa

500 ml kippenbouillon

3 handjes babyspinzaie

1 doosje zongedroogde tomaten

1/2 blikje zwarte olijven

sap van 1 citroen

100 gr feta

1 eetlepel gehakte verse dille

3 eetlepels geroosterde pijnboompitten (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem de kip en meng met olijfolie, balsamico, dille, oregano, paprika en knoflook en voeg een flinke snuif zout en peper toe. Meng goed zodat de kip volledig bedekt is.

Verwarm een grote pot met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kip aan en schroei ze goudbruin. Haal de kip uit de pan.

Doe dan de farro in dezelfde pan. Voeg de kippenbouillon toe en laat even 3-5 minuutjes koken. Voeg dan de spinazie, zongedroogde tomaten, olijven en citroensap toe. Laat alles even doorkoken en voeg dan de kip ook opnieuw toe.

Zet de pot in een warme oven tot de kip gaar is en de farro zacht. Ongeveer 20 minuutjes.

Werk af met feta, dille en pijnboompitjes.

Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment