5 tips om meer volgers op instagram te krijgen

tips voor meer volgers op instagram

5 tips om meer volgers op instagram te krijgen

Je wil meer volgers op Instagram krijgen? Alles begint met het posten van goeie foto’s. Ik vind het ook spijtig dat groeien op Instagram alleen maar te maken heeft met het posten van goeie foto’s, want dat zegt natuurlijk niets over de inhoud van je bedrijf. Maar Instagram is nu eenmaal een visueel platform. Mooie foto’s krijgen nu eenmaal altijd meer likes dan minder aantrekkelijke foto’s. In dit artikel deel ik 5 tips om meer volgers op Instagram te krijgen, dankzij het maken van goede foto’s. 

tips om meer volgers op Instagram te krijgen

Je foto's moeten zo aantrekkelijk zijn dat mensen stoppen tijdens het hersenloos scrollen. Zodat ze je caption lezen. Zo win je mensen voor je. Met een sprankelende persoonlijkheid.

Vergeet ook je Instagram Stories niet. Want mensen zijn lui en hebben niet altijd zin om super lange captions te lezen. Met stories kan je heel eenvoudig en snel jezelf laten zien.

Laat dus echt jezelf zien. Want mensen willen weten wie achter het bedrijf zit. Ze willen weten met wie ze gaan samenwerken. Foto’s van mensen doen het altijd beter dan foto’s van producten. Hou dat dus in je achterhoofd. 

Hoe maak je nu aantrekkelijke foto’s? 

Je hoeft zeker geen super dure Nikon of Canon camera te hebben om mooie foto’s te nemen. Met je Iphone kan je al even goed prachtige foto’s nemen. 

1) Gebruik de juiste layout

Je foto’s moeten zo aantrekkelijk zijn dat mensen stoppen tijdens het hersenloos scrollen. Zodat ze je caption lezen. Zo win je mensen voor je. Met eens sprankelende persoonlijkheid.

Ik denk dat we intussen allemaal wel weten dat Instagram de voorkeur heeft aan vierkante foto’s. Maar wist je dat je ook portret (grotere afbeeldingen) en landschap (bredere afbeeldingen) rechtstreeks naar je feed kan uploaden?

Jouw foto’s worden wel bijgesneden op je feed naar een vierkant. Dus in je feed zien al je foto’s er vierkant uit. 

Je kan dus al je foto’s gewoon in standaard formaat nemen met je Iphonecamera. 

Als je grotere portretfoto's post, nemen ze verticaal iets meer ruimte in beslag terwijl mensen scrollen. Daardoor heb je iets meer kans dat ze iets langer stilstaan bij je foto.

2) Maak je foto’s volgens de “regel van derden”

Op het scherm van je camera heb je de negen vakjes waarschijnlijk al gezien. Let op de punten waar de vier lijnen elkaar snijden. Volgens de regel van derden vormen deze snijpunten de beste posities om de belangrijkste elementen van uw composities te plaatsen. 

tips voor meer volgers op instagram
Deze foto komt uit de cursus van Foodlove. Ontdek de e-course Food Fotografie Essentials hier.

3) Stijl je foto’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dat klopt. Als je hem stijlt tenminste. Alleen dan vertelt jouw foto een verhaal. En dat is waar het op Instagram om draait. 

Mensen zien elke dag zoveel inhoud. Dus ze hebben echt wel iets veel interessanter nodig dan een eenzame foto met een groene smoothie om je te volgen. Je wil dat mensen verbinding met je maken. Zowel jouw foto’s als de woorden die je erbij schrijft moeten jouw verhaal vertellen. Zorg dus dat jouw foto’s een verhaal vertellen. 

Het vraagt wat tijd om je eigen, persoonlijke stijl te ontdekken. Maar kijk alvast eens naar andere Instagramaccounts die je zelf leuk vindt. Zijn die foto’s lichter, helderder en luchtiger, of net donkerder en humeuriger? Maken ze minimalistische foto’s of witte marmer of hebben ze overaal veel props bij liggen. Zijn hun recepten super kleurrijk en verzadigd, of zijn ze meer overbelicht?

Neem even de tijd om de foto’s van je favoriete (food)accounts te ontleden. Vraag jezelf af wat je leuk vindt aan deze foto’s van hen? 

 

Begin met wat JIJ leuk vindt. Dat is wat jouw merk uniek maakt.

4) Plaats meer foto’s van jou

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip voor jou. Het plaatsen van meer foto’s van jezelf helpt om meer volgers te krijgen (en ja … zelfs meer verkopen). Ik weet dat het niet altijd comfortabel voelt om jezelf constant te laten zien, maar mensen kopen van jou omdat ze het gevoel hebben dat ze je kennen. Je kan op die manier een vertrouwensband met ze opbouwen. 

Je kan best eens investeren in een professionele businessshoot met een fotograaf, maar ook minder professionele foto’s die echt en puur zijn doen het goed. Je hoeft niet altijd als een model op je Instagramfoto’s verschijnen. Mensen houden ook van imperfectie. Dat voelt gewoon veel echter.

5) Bewerk je foto’s

Het bewerken van je foto’s is wel degelijk een must. Dit doet wonderen. Een onderbelichte foto kan je toch nog goed krijgen door die goed te bewerken. En er zijn heel wat gratis apps om je foto’s mee te bewerken. Eens je dit allemaal onder de knie hebt, duurt het helemaal niet lang. VSCO is een heel goeie app. En Lightroom is mijn favoriet (zowel de mobile als de desktop versies gebruik ik dagelijks). 

5 tips voor meer volgers op Instagram
tips voor meer volgers op instagram
Tips voor meer volgers op Instagram
tips voor meer volgers op instagram

Ik hoop dat je aan deze tips iets gehad hebt. Wil je meer uit je social media kanalen halen? Ontdek hier wat ik voor jou kan doen. Of schrijf je in op mijn mailingslijst.

Schrijf je in en krijg meer tips
No Comments

Post A Comment