Dit is waarom jij een facebook pixel nodig hebt

facebook pixel

Dit is waarom jij een facebook pixel nodig hebt

Eén van de eerste zaken die je moet doen als je wil starten met Facebook adverteren is het installeren van de Facebook pixel. De Facebook pixel is een stukje code die je toevoegt aan je website en dat wordt dan gekoppeld aan je Facebook Advertentie Manager. 

Het grootste voordeel van de Facebook pixel is dat je vanaf nu je websitebezoekers kan volgen en opnieuw kan bereiken. Dat heet retargeting. Maar er is meer. Dit is waarom jij een Facebook pixel nodig hebt:

1) Facebook remarketing

Je kan bezoekers die op je website terecht komen, opnieuw bereiken door middel van je Facebook Pixel en specifiek aan die groep een advertentie laten zien.

2) Bijhouden van conversies

Via de Facebook pixel kan je bijhouden wie jouw product of aanbod heeft gekocht. Vanaf nu kan je ook de Facebook campagnedoelstelling “optimaliseren voor conversies” gebruiken. Stel dat je leads of verkopen wil binnenhalen, dan is een conversiecampagne vaak de beste oplossing.

2) Doelgroepen aanmaken

Je kan een doelgroep maken van de bezoekers van je volledige website, maar je kan die ook segmenteren in doelgroepen die bepaalde pagina’s op je website hebben bezocht.

Ook kan je nu een lookalike audiences aanmaken van jouw websitebezoekers, of beter nog van jouw converterende websitebezoekers. 

4) Optimaliseren van je Facebook resultaten

Doordat Facebook vanaf nu veel meer weet wat jouw bezoekers doen op jouw website, kan Facebook jouw advertentie aan de juiste mensen laten zien en dus beter jouw ideale doelgroep bereiken. 

Hierdoor zullen je advertentiekosten dalen en gaat je campagne beter resultaten generen. 

Heb je nood aan advies? Je kan een strategiesessie in boeken. Dan beantwoord ik jouw vraag naar keuze. Of boek een workshop “Start to advertise

Wil je zelf aan de slag met jouw social media ads? Download dan hier mijn stappenplan.

Wil je meer sociale media tips in je mailbox ontvangen. Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

Krijg meer tips in jouw mailbox
No Comments

Post A Comment