20 dingen die ik in 2020 wil doen #20voor2020

#20voor2020

20 dingen die ik in 2020 wil doen #20voor2020

#20voor2020 las ik voor het eerst op Tales from the Crib. Ik vond het een onwijs, graaf idee. Zeker omdat ik de laatste tijd ook meer en meer aan het focussen ben op mijn doelen. 20 dingen die ik in 2020 wil doen, zijn niet perse doelen. Het is een lijst met allemaal dingen die ik in het nieuwe jaar (meer) wil doen. Het zijn ook geen goede voornemens. Het zijn eerder dingen die ik leuk zou vinden om te kunnen doen. Ook een lijstje om mezelf wat meer te dwingen uit mijn comfortzone te komen. Het is ook niet zo erg als je niet alles hebt kunnen afvinken, maar het is wel fijn om daar zoveel mogelijk naar te streven. Het is zeker geen lijstje van moeten, eerder van dingen die je graag wilt.

20voor2020

Dit artikel is een eerste stap om het lijstje af te werken, want bij nummer 14 zeg ik dat ik meer persoonlijke blogs wil schrijven. Toen ik de website opnieuw gelanceerd heb, was dat ook één van mijn doelen. Ik wil met de blog meer doen dan alleen receptjes delen. Mijn baseline is daarom ook aangepast naar “Hungry for Life” omdat ik echt zoveel mogelijk uit mijn leven wil halen.

De ervaring leert als je die dingen opschrijft, verbaliseert of kenbaar maakt, je eerder geneigd bent om ze ook uit te voeren. Dus voila. Dit is mijn #20voor2020. 

 1. Minstens 1 week (meer mag ook) elke dag heel vroeg op staan (om 6u). Ik ben echt geen ochtendmens en wil zien of vroeger opstaan mijn productiviteit positief beïnvloed. 
 2. Meer opleidingen en workshops volgen. Ik wil blijven bijleren en geïnspireerd worden. Ik ben nieuwsgierig en heb altijd het gevoel dat je nooit genoeg kan weten. 
 3. Beter plannen en minder to-do’s op mijn agenda zetten. Ik probeer vanaf nu maximum 5 to-do’s op mijn agenda te plaatsen. Meer to-do’s is meestal onhaalbaar waardoor je planning in de war komt en je alleen meer en meer stress krijgt. 
 4. Mijn trello-borden beter gebruiken. Om meer structuur en planning in mijn leven te brengen, wil ik Trello consequent inzetten. Eigenlijk wil ik meer organisatie en structuur in mijn leven aanbrengen. Een planning voor de blog, voor mijn werk, voor mijn weekmenu, enz. 
 5. Veel sporten. 1x per week personal training en mijn record op de halve marathon verbreken. 
 6. Minstens 52 blogposts schrijven. Dus 1 blog per week of minstens 4 nieuwe blogs per maand.
 7. Intermediate fasting proberen voor minstens 21 dagen. 
 8. Meer (boeken) lezen
 9. Werk maken van mijn personal branding en meer naar buiten komen met wat ik doe. Online marketing dus! 
 10. Een weekend weg met mijn lief. Liefst naar Londen. 
 11. Een strandvakantie met mijn lief. Dus sowieso 2 tripjes met mijn lief doen. 
 12. Enkele reisjes met de vriendinnen. Maar dat zal geen probleem zijn. Ibiza & Marbella liggen al vast. 
 13. Mijn eigen bedrijf verder uitbouwen. Ik werk op dit moment als freelancer voor UNIZO, maar wil naast UNIZO nog meer eigen projecten doen. 
 14. Mijn Instagramaccount en de blog verder laten groeien en daar wekelijks voldoende tijd in steken. Meer persoonlijke blogs schrijven en ook content delen met waarde. 
 15. Beter worden in foodphotography en hiervoor nog wat workshops volgen. 
 16. Het Soulworx traject afwerken. Bedoeling hiervan is dat ik meer zicht krijgen op mijn visie, missie en hoe ik mijn bedrijf in de markt wil zetten. 
 17. Mijn website lanceren voor mijn business als marketeer. 
 18. Een (mini) online cursus maken die mensen kunnen kopen. Maar ik heb nog geen idee over wat die moet gaan. 
 19. Een vlog maken.
 20. Bewuster met mijn tijd omgaan. Meer “neen” durven zeggen, kiezen voor dingen die je echt leuk vindt, minder moeten, geen schuldgevoel hebben als je eens een rustmomentje inlast. 

Hebben jullie ook een lijstje met dingen die je in 2020 wil doen?

No Comments

Post A Comment