Hapjesprinces 2.0: een nieuwe start!

Hapjesprinces 2.0: een nieuwe start!

Het is tijd voor een nieuw begin en daar hoort een nieuwe website bij en een nieuw stukje over mezelf. Mijn vorige about me pagina had ik zo’n 4 jaar geleden geschreven. Toen had ik net hapjesprinces op het web gesmeten. Ondertussen ben ik 29 en ziet mijn leven er enigszins anders uit dan toen. Ongetwijfeld stukken beter! Daar ben ik van overtuigd. Alles wordt ook alleen maar beter. Of niet?

A little about me
Geboren in Waregem. Blijven hangen in Gent. Ik hou van (gezond) en veel eten. Het liefst zou ik een hele dag door eten. Tegen taart zeg ik nooit nee. Ik probeer elke dag te sporten. En ja. Ik ben een beetje lastig als me dat niet lukt door andere verplichtingen. Stiekem ben ik jaloers op mijn vriend die elke dag mag/moet sporten op zijn werk. Door hem vind ik voetbal een beetje leuk! Al blijft het een wereld dat ik waarschijnlijk nooit helemaal zal snappen. Ze noemen me wel eens ‘WAG’ (vooral de pers schrijft dat wel eens) of voetbalvrouw, nog erger! Da’s zo’n typische benaming voor vrouw van een voetballer dus. Ik moet daar een beetje mee lachen. Ik ben niet echt de vriendin van Frank Boeckx, maar gewoon Julie de Hapjesprinces en toevallig wel samen met Frank Boeckx 😉 

Geluk maak je zelf
Ik sport om te eten en eet om te sporten! Ik hou van zon, zee en strand. En toch ben ik nooit helemaal comfortabel in mijn bikini op het strand. Een tikkeltje onzeker! Ja, dat ben ik. Een eeuwige twijfelaar omdat kiezen altijd een beetje verliezen is. Of omdat ik denk dat het altijd wel beter kan. Ik ben niet de beste schrijfster ter wereld, ik maak niet de mooiste foto’s ooit, er zijn mensen die veel meer weten van gezond eten, van mode en sporten. Er zijn mensen die best knapper of slanker zijn dan mij En toch zullen er mensen gelukkig worden van wat ik doe. Daar trek ik me dan maar aan op. Ik ben nieuwsgierig. Ik wil alles weten en alles kunnen en da’s zo vermoeiend, want dat zorgt ervoor dat ik nooit 100% tevreden ben. Mijn hoofd zit altijd vol. Ik wil zo graag onbezorgd en onbezonnen zijn. Vanbuiten lijkt het zo. Vanbinnen is iets anders. En toch is mijn leven fijn en ben ik 300% gelukkig! Uiteindelijk draait het niet om wat je hebt bereikt in je leven dat telt, maar de mensen met wie je je leven gespendeerd hebt wat je gelukkig maakt. Het zijn de kleine dingen in het leven die het leven leuker maken. Het is écht zo cliché! Maar o zo waar! Zou ik echt zoveel gelukkiger zijn mocht ik communicatiemanager zijn van een multinational en elke maand 5.000 euro verdienen, maar geen tijd hebben om van het leven te genieten? I guess not!

 

Mijn leven is heus niet perfect en dat hoeft ook niet
Ik heb weinig geheimen. Ben open tegen iedereen. Ook hier op mijn blog, kunnen er best persoonlijke stukjes tussen zitten. Ieder leven heeft zijn ups en downs. Zonder die downs, zouden de ups niet bestaan. Je leert dingen pas waarderen op het moment dat je ook minder leuke dingen voor je voeten geworpen hebt gekregen. Ik wil met hapjesprinces geen perfect beeld van mijn leven schetsen.  Af en toe heb ik een rotdag, ben ik onzeker en heb ik twijfels over alles. Slaag ik er totaal niet in om structuur in mijn leven te brengen en loop ik rond als een kieken zonder kop. Ik sta ook nog helemaal niet waar ik wil staan. En soms ben ik zo busy dat ik niet meer weet dat ik nog leef. Dan zegt mijn vriend dat ik aan het klagen ben voor niets. Ik noem dat geen klagen, maar ventileren over mijn weerspiegeling van de werkelijkheid, mijn werkelijkheid. Ik heb het graag druk, maar kan ook enorm genieten van even gewoon niets doen. En toch is dat vaak een opgave voor mij. Dan voel ik me schuldig dat ik niet aan het werk ben. Zo tegenstrijdig ben ik soms wel 😉 

Julie Van Weehaeghe, gent Mei 2017 ©Thomas Vanhaute

You only live once
Ik wil hier geen eenzijdig beeld scheppen dat ik alles in mijn leven voor elkaar heb. Toen ik 4 jaar geleden met hapjesprinces begon, stond genieten niet meer in mijn woordenboek. Ik was zo streng voor mezelf. Als ik een pak koekjes opat, strafte ik mezelf door 20 kilometer te gaan rennen. Ik geef toe. Het was niet écht een straf, want ik liep gewoon heel graag, maar ik bande alle slechte dingen uit mijn leven waardoor ik liever op de bank bleef zitten dan ‘s avonds met mijn vrienden op stap te gaan. Tot ik daar op een gegeven moment helemaal klaar mee was. Een drastische beslissing nam en mijn leven even op zijn kop zetten. We zijn nu 2 jaar verder en ik ben als persoon terug meer mezelf geworden. Ik zou nog steeds 10 kilometer omrijden omdat ik weet dat de beste bakker te vinden is, maar ik ga me niet meer zo schuldig voelen als ik mezelf heb laten gaan in lekker eten en een kater van jewelste heb. Als ik een leuke avond vol wijn en plezier beleef, dan ga ik dat moment koesteren. You only live once! Dan ga ik niet denken aan morgen of aan al de calorieën dat ik naar binnen heb gewerkt. Ik ga genieten van het leuke feestje, de herinneringen die me eeuwig zullen bij blijven. En geloof me: onverwachte feestjes zijn het best! Ik ga graag op stap en feesten laat me toe om even mijn ‘zorgen’ te vergeten. Gewoon de stress even los dansen of samen met vrienden tot in de vroege uurtjes aan de bar hangen. Doe ik wel graag! En de volgende dag heb ik helemaal geen spijt dat ik niet om 22u00 in mijn bed lag, ook al moet ik werken 😉 oeps! 

Geen vakantie zonder sportschoenen
Nooit vertrek ik op reis zonder sportschoenen. Die gaan altijd mee! Zwoele zomeravonden, buiten op terras, apero’s met hapjes en veel wijn! Praten met mensen die graag wat dieper in mijn zieltje willen kijken. Da’s echt genieten. De geur van koffie en lekker eten, leuke dingen met mijn lief kunnen doen, lokale marktjes op vakantie, ontbijt & bubbels. Of praten met mensen over allerlei dromen en twijfels. Een beetje filosoferen over wat ik eigenlijk met mijn leven wil aanvangen, of discussiëren over hoe ik het zie terwijl de persoon tegenover mij het anders ziet. Dat maakt het wel boeiend. Wat me ook gelukkig maakt, zijn jullie – mijn lezers – die me af en toe laten horen dat ze het leuk vinden wat ik schrijf en lekker vinden wat ik eet.

Girlboss
Professioneel ben ik freelancer. Girlboss van mijn eigen leven! En ja ik vind het super leuk en beangstigend tegelijk. Mijn onzeker kantje heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken. Maar ik weet wel dat ik heel graag bezig ben met social media! En als je iets graag doet, dan komt het altijd goed. Van je passie je beroep maken. Ja, daar ben ik voor aan het werken 🙂 Ik maak niet alleen content voor mezelf, maar ook voor bedrijven of ik beheer hun social media kanalen als ze daar zelf hulp bij willen. Uiteraard liefst zoveel mogelijk over food, lifestyle of sportgerelateerde dingen. Als je graag wil weten wat ik professioneel allemaal doe, kan je dat hier bekijken.

GENIET, zou ik zeggen en leef elke dag alsof het je laatste is! Een dag niet genoten, is een dag niet geleefd. 

12 Comments
 • ohladybake
  Posted at 12:27h, 10 januari Beantwoorden

  mooi verwoord Julie!
  heel veel mensen denken zoals jij het hier neerschrijft en er zit heel veel waarheid in!
  genieten van het leven en ervoor gaan…zo hoort het
  proficiat met de nieuwe site…en blijf zo verder doen!

  • Julie vwee
   Posted at 21:19h, 10 januari Beantwoorden

   Leuk om te horen 🙂 Doet me veel plezier! Dankjewel. Groetjes Julie

 • Bart
  Posted at 12:00h, 11 januari Beantwoorden

  Dank je, Julie, voor deze confronterende en inspirerende blogpost.
  Ik ken jou niet en jij kent mij niet. Ik zie mezelf graag als iemand die mensen niet beoordeelt op wat ik van hen zie, hoor, lees.. net omdat je altijd maar een stukje, een momentopname krijgt. Don’t judge the people by their cover. Zo leef ik graag met mijn studenten, mijn collega’s, m’n vrienden en familie.
  Maar… I plead guilty… sorry en merci voor de wake-up call.
  Bedankt voor je openheid en oprechtheid! Tijd voor wat eigen zelfreflectie 😉
  Benieuwd naar je toekomstige posts! Succes met de nieuwe start!

 • Evelien vercruyssen
  Posted at 12:28h, 11 januari Beantwoorden

  Een heel nuchtere kijk op het leven van een wijze madam denk ik dan:-) doe zo verder!

 • Sabrina Stassyns
  Posted at 12:29h, 11 januari Beantwoorden

  Hey Lieve Hapjesprinces
  Ik vond het zeer fijn om je nieuwe “about me” te lezen. Ik zit in een andere fase in mijn leven (lees :puberzoon ;-)) dit zorgt voor andere momenten van onzeker zijn, maar jouw beslissing om meer in het moment te leven en te genieten en minder te denken neem ik hierin zeker mee. 🙂 Ik kijk uit naar je nieuwe gerechtjes.
  Groetjes
  Sabrina

 • Chantal
  Posted at 13:22h, 11 januari Beantwoorden

  Wauw, knap gedaan Julie.
  Je bent niet de beste schrijfster ter wereld, zeg je…. maar toch de tweede beste dan 🙂
  Doe zo verder en véél succes met alles wat je onderneemt!

 • Ann
  Posted at 13:36h, 11 januari Beantwoorden

  Blij dat je terug bent, Julie!

 • Henri Van De Slijke
  Posted at 17:00h, 11 januari Beantwoorden

  Julie, geen goede schrijfster?
  Wél vlot uitgelegd!
  Jij en Frank passen op dat vlak zeker bij elkaar…kan het ook goed uitleggen!
  Hij geniet zeker zoals wij van je gerechtjes…verwen ons maar een beetje 😉 Wij volgen wel.

 • Sylvie
  Posted at 20:57h, 11 januari Beantwoorden

  Julie,je eigenlijk leren “kennen” daar ik enorm veel bewondering en respect heb voor uw “liefje” die vorig jaar mijn verjaardagswens op Anderlecht waargemaakt heeft en zijn truitje dan aan mij gegeven heeft..vooral bewondering voor jullie beiden dat jullie gewoon jezelf blijven en met beide voetjes op de grond blijven staan,dan zo af en toe even wat woorden wisselen op instagram en vind enorm leuk wat je kookt,schrijft en vooral doet wat je gelukkig maakt,top meid!!respect en blijf doen zoals je nu doet want je inspireert veel mensen met je blog en je receptjes..ben een fan?,grts sylvie

 • Alessandra
  Posted at 08:11h, 12 januari Beantwoorden

  Super blij dat je website opnieuw actief gaat worden! Ik gebruik nog steeds vaak van je recepten dus ben blij dat je er nu ook nieuwe zal posten 🙂

 • Brooke
  Posted at 15:03h, 24 januari Beantwoorden

  Wat een oprechte post! Was heel leuk om te lezen. Ik herken er mezelf in!
  Liefs x

 • Pingback:Nieuwe blog! Terug klaar om te inspireren met nieuwe gezonde receptjes - Hapjesprinses
  Posted at 07:00h, 29 september Beantwoorden

  […] veel zin in om terug gezonde receptjes te posten. Een tijdje geleden deed ik ook al eens zo een aankondiging, dus ik wil voorzichtig […]

Post A Comment