Vooraleer we met het Marokkaans stoofpotje van start gaan, wil ik jou een gelukkig een Happy Newyear wensen lieverds!!! Hoewel 2020 een k*tjaar was, het is toch voorbij gevolgen. 2021 zal ongetwijfeld een bijzonder jaar worden. Een jaar van verandering denk ik. Ik heb mijn vaste job opgezegd en ga mijn passie en hart eindelijk […]
Via mijn Instagram merkte ik al dat deze ovenschotel met knolselderpuree en gezonde bechamelsaus een heel populair receptje zou worden. Een aantal weken geleden toonde ik de bereiding via mijn stories en ik kreeg er heel veel vraag naar. Zoals beloofd heb ik opnieuw foto’s genomen en de hoeveelheden genoteerd zodat ik jou mijn exacte […]
Er staat opnieuw een lekker receptje op de blog. Gezonde pannenkoekjes met ricotta. Dat was ondertussen alweer een tijdje geleden. Ik heb niet stilgezeten de laatste tijd. Je weet het of je weet het misschien nog niet, maar ik ben samen met voedingswetenschapper Amandine Nutrimedicine opgestart. Daar begeleiden we vrouwen naar een gezonde levensstijl. Om […]
Elke week een nieuw receptje. Dat was de afspraak. Ik weet het. Maar ik ben met 1001 dingen tegelijk bezig waardoor ik door het bos de bomen niet meer zie. Maar deze pasta Carbonara kon ik jullie niet onthouden. Echt heerlijk. De erwtjes geven dit gerecht zo en heerlijke bite. De laatste tijd word ik […]
Deze groentencrumble is geinspireerd op een receptje van Jeroen Meus uit Dagelijkse kost. Heel vaak maak ik een groentenschotel om de koelkast leeg te maken. Meestal snij ik alle restjes groentjes in stukjes en verdeel ik die over een ovenschotel. Super lekker met stukjes halloumi of feta in. Maar ook deze groentencrumble is absoluut een […]
Rijst met kip, venkel en tomatenboursin is zo eenvoudig om te maken. En vooral heel snel klaar. En dat willen we. Dat hebben we af en toe nodig. En wel daarom: De nieuwsbrief van Werk&Leven met als onderwerp #moetjustniks kwam net op tijd. Ik had al een tijdje het gevoel van NU moet ge knallen… “Alé, komaan […]
Deze pastinaakrisotto is geïnspireerd op een receptje van Jeroen De Pauw van Njam.tv. We hebben er een beetje onze eigen touch aangegeven. Ik moet toegeven dat de selder echt wel een super lekkere smaakmaker is in deze pastinaakrisotto. En uiteraard ook ui, maar dat spreekt voor zich 😉 Iedereen die me op Instagram volgt, kon […]
Deze tartaar met gerookte zalm, granny smith en komkommer is een samenwerking met Marlene appels. Fruit in mijn gerechtjes gebruik ik niet zo vaak. Maar als er één heel dankbaar stukje fruit is om mee te koken, is het de appel wel. Je hebt ze in allerlei kleurtjes en smaken. Hoe sappiger, hoe lekkerder. Althans […]
Nu we met zijn allen in quarantaine zitten, zijn we hier thuis terug heel hard beginnen kokerellen. Deze gehaktballetjes met feta en parelcouscous waren echt om duimen en vingers af te lekken. Gelukkig kunnen we nog steeds eten. Toch nog iets positief aan deze coronatijd. Ik probeer alles ook zo positief mogelijk te bekijken. Door […]
Fastfood in a healthy-way! Net waar ik van hou. ‘Ramen’ is een Japanse noedelsoep in bouillon met allerlei verschillende topics. Met dit recept kan je eindeloos variëren. Ik koos vandaag voor mini-asperges, shiitakes en paprika. En voegde ook wat kokosmelk toe. In principe hoort in een Japanse ramen geen kokosmelk. Je gebruikt enkel bouillon. Ik […]
Onlangs kwamen mijn vriendinnen eten. Om de zoveel tijd doen we een etentje bij iemand thuis, wat altijd heel gezellig is. Dit keer serveerde ik deze ‘chili con carne’ ovenschotel. Ze waren hier super enthousiast over. Het is eens iets anders dan de klassieke stoofschotel. Ook vind ik het een heel gezond, lekker en voedzaam […]
One-pot diners! Daar hou ik wel van. Deze Griekse gekruide kip met farro is zo eentje. Da’s zo makkelijk om klaar te maken. Ik hou van de Zuiderse, Mediterraanse keuken. Da’s echt de zon op mijn bord. Dille, oregano, knoflook, citroen & paprika in combinatie met zongedroogde tomaatjes, olijfjes & feta. Eén voor één ingrediënten […]