Er staat opnieuw een lekker receptje op de blog. Gezonde pannenkoekjes met ricotta. Dat was ondertussen alweer een tijdje geleden. Ik heb niet stilgezeten de laatste tijd. Je weet het of je weet het misschien nog niet, maar ik ben samen met voedingswetenschapper Amandine Nutrimedicine opgestart. Daar begeleiden we vrouwen naar een gezonde levensstijl. Om […]

Ontbijt, Recepten

oktober 18, 2020

Gezonde pannenkoekjes met ricotta en chiajam

Elke week een nieuw receptje. Dat was de afspraak. Ik weet het. Maar ik ben met 1001 dingen tegelijk bezig waardoor ik door het bos de bomen niet meer zie. Maar deze pasta Carbonara kon ik jullie niet onthouden. Echt heerlijk. De erwtjes geven dit gerecht zo en heerlijke bite. De laatste tijd word ik […]

Recepten, Warm eten

mei 12, 2020

pasta carbonara met champignons en erwtjes

pasta carbonara met erwtjes

Deze groentencrumble is geinspireerd op een receptje van Jeroen Meus uit Dagelijkse kost. Heel vaak maak ik een groentenschotel om de koelkast leeg te maken. Meestal snij ik alle restjes groentjes in stukjes en verdeel ik die over een ovenschotel. Super lekker met stukjes halloumi of feta in. Maar ook deze groentencrumble is absoluut een […]

Bijgerechten, Recepten

april 29, 2020

hartige Groentencrumble met pompoen, venkel en pastinaak

groentencrumble

Rijst met kip, venkel en tomatenboursin is zo eenvoudig om te maken. En vooral heel snel klaar. En dat willen we. Dat hebben we af en toe nodig. En wel daarom:  De nieuwsbrief van Werk&Leven met als onderwerp #moetjustniks kwam net op tijd. Ik had al een tijdje het gevoel van NU moet ge knallen… “Alé, komaan […]

Lunch, Recepten, Warm eten

april 21, 2020

Kip met rijst, venkel, tomaten en boursin

kip met rijst

Deze pastinaakrisotto is geïnspireerd op een receptje van Jeroen De Pauw van Njam.tv.  We hebben er een beetje onze eigen touch aangegeven. Ik moet toegeven dat de selder echt wel een super lekkere smaakmaker is in deze pastinaakrisotto. En uiteraard ook ui, maar dat spreekt voor zich 😉 Iedereen die me op Instagram volgt, kon […]

Recepten, Warm eten

april 14, 2020

pastinaakrisotto met spekjes en champignons

risotto met pastinaak

Deze tartaar met gerookte zalm, granny smith en komkommer is een samenwerking met Marlene appels. Fruit in mijn gerechtjes gebruik ik niet zo vaak. Maar als er één heel dankbaar stukje fruit is om mee te koken, is het de appel wel. Je hebt ze in allerlei kleurtjes en smaken. Hoe sappiger, hoe lekkerder. Althans […]

Hapjes, Recepten

april 10, 2020

Tartaar met gerookte zalm, komkommer en Marlene Granny smith

tartaar met granny smith en gerookte zalm

Nu we met zijn allen in quarantaine zitten, zijn we hier thuis terug heel hard beginnen kokerellen. Deze gehaktballetjes met feta en parelcouscous waren echt om duimen en vingers af te lekken. Gelukkig kunnen we nog steeds eten. Toch nog iets positief aan deze coronatijd. Ik probeer alles ook zo positief mogelijk te bekijken. Door […]

Recepten, Warm eten

april 2, 2020

Gehaktballetjes met tomatensaus en parelcoucsous met feta

gehaktballetjes met couscous

Fastfood in a healthy-way! Net waar ik van hou. ‘Ramen’ is een Japanse noedelsoep in bouillon met allerlei verschillende topics. Met dit recept kan je eindeloos variëren. Ik koos vandaag voor mini-asperges, shiitakes en paprika. En voegde ook wat kokosmelk toe. In principe hoort in een Japanse ramen geen kokosmelk. Je gebruikt enkel bouillon. Ik […]

Recepten, Veggie

maart 25, 2020

Japanse ramen met miso, kokos en groentjes

Japanse misosoep

Onlangs kwamen mijn vriendinnen eten. Om de zoveel tijd doen we een etentje bij iemand thuis, wat altijd heel gezellig is. Dit keer serveerde ik deze ‘chili con carne’ ovenschotel. Ze waren hier super enthousiast over. Het is eens iets anders dan de klassieke stoofschotel. Ook vind ik het een heel gezond, lekker en voedzaam […]

Recepten, Warm eten

februari 20, 2020

Chili con carne ovenschotel

chiliconcarne

One-pot diners! Daar hou ik wel van. Deze Griekse gekruide kip met farro is zo eentje. Da’s zo makkelijk om klaar te maken. Ik hou van de Zuiderse, Mediterraanse keuken. Da’s echt de zon op mijn bord. Dille, oregano, knoflook, citroen & paprika  in combinatie met zongedroogde tomaatjes, olijfjes & feta. Eén voor één ingrediënten […]

Recepten, Warm eten

januari 31, 2020

Griekse gekruide kip met farro, zongedroogde tomaatjes en olijven

farro met griekse kip

We zijn 12 januari. Mijn laatste blogpost dateert van 2 januari! Bedoeling is echt om wekelijks te posten. Ik had 2 weken vakantie tijdens de Kerstvakantie en de eerste week opnieuw aan het werk, was druk! Zo druk dat ik geen tijd had om voor mezelf eten te maken. Laat staan om iets te bloggen. […]

Recepten, Warm eten

januari 13, 2020

Kip met spek en curry-mosterdsaus

kip met currymosterdsaus

Ik sprak op mijn Instagram onlangs over balansdagen. Deze vegan kokoslinzensoep past perfect in dat plaatje. Balansdagen zijn dagen waarop ik probeer minder te eten. Dan sla ik meestal één maaltijd over. Vaak doe ik dit na dagen waarop ik bijna de hele dag heb gegeten en gedronken. Die balansdagen zijn dus ideaal na een […]

Lunch, Recepten

januari 2, 2020

Vegan kokoslinzensoep met bloemkool en kurkuma

linzensoep

@hapjesprinses

Volg hapjesprinses op instagram