De winter is begonnen! Dus de koudste maanden van het jaar staan weer voor de deur. Voorlopig hoor je me nog niet klagen. Ik geniet met volle teugen van deze tijd van het jaar. Nu is het ook overal zo gezellig! Mijn kerstboom staat en dat maakt mijn appartement nog net iets gezelliger. De straten zijn zo mooi verlicht en de kille, grijze dagen, krijgen zo opnieuw meer kleur en warmte. Rondwandelen met een dikke muts en sjaal in de stad is nu gewoon heerlijk. En wat is leuker dan op koude dagen bij de koffie, chocomelk of thee, een stukje versgemaakte taart te eten? Dan moet je absoluut dit vijgentaartje met amandelen proeven. Het zou perfect als dessertje kunnen met een bolletje vanille-ijs. Dit vijgentaartje is geïnspireerd op dit van Jeroen Meus. Hij gebruik gewone bloem en suiker, maar ik heb het recept een beetje aangepast en gewerkt met stevia en speltbloem waardoor het toch een ‘gezonder’ stukje taart wordt. De verse vijgen zorgen voor de zoete toets waardoor je eigenlijk echt niet zoveel suiker nodig hebt zoals we in een klassieke taart gebruiken.
Ingrediënten:
185 gram amandelmeel
100 g (spelt)bloem
75 gram kokosbloesemsuiker of stevia
40 gram kokosolie
2 eieren
2 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract
snufje zout
6 verse vijgen in het deeg, in stukjes
1 el vijgenconfituur (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Voeg het amandelpoeder, bloem en suiker in een mengkom. Doe er de kokosolie, vijgenconftuur, vanille-extract bij. Meng alle ingrediënten. Voeg dan de eieren bij het beslag en meng alles tot een deeg.
Neem een taartvorm en boter hem in. Bepoeder de vorm met wat bloem zodat je straks de vijgentaart makkelijk kan ontvormen. Stort het beslag in de taartvorm. Voeg de stukjes vijgen in het beslag.
Schep een extra portie vijgenconfituur in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Roer en verwarm de confituur op een zacht vuur. Neem een keukenpenseel of een borsteltje en strijk het oppervlak van het gebak in met de glanzende warme confituur.
In plaats van confituur, kan je ook wat ahornsiroop nemen om over de taart te bestrijken.
Steek de taart in de warme oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Wil je meer receptjes in je mailbox? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg wekelijks een recept + voedingstips in je mailbox!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
We gebruiken cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Accepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Top ! Ik ben grote fan van amandel taarten en ik kan niet anders dan dit eens uit te proberen !
Dank je !