Deze groentencrumble is geinspireerd op een receptje van Jeroen Meus uit Dagelijkse kost. Heel vaak maak ik een groentenschotel om de koelkast leeg te maken. Meestal snij ik alle restjes groentjes in stukjes en verdeel ik die over een ovenschotel. Super lekker met stukjes halloumi of feta in. Maar ook deze groentencrumble is absoluut een […]
De foto van de groenterol stond al even geleden op mijn instagramaccount. Ik weet nog perfect wanneer ik dit gerechtje heb gemaakt. ’t was die dag zot warm. Volop zomer dus! En lucky me: die dag had ik een vrije dag. Ik zei tegen mister Tank (mijn vriend dus)! Ik zal wel nog eens koken. Het laatste […]
Deze asperges met parmezaankorstje heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Zo gaat het de laatste tijd bij mij. Alles wat ik maak, blijft eerst nog maanden op mijn telefoon staan. Nu ik vakantie heb, probeer ik terug tijd te vinden om enkele nieuwe gerechtjes online te zetten en deze groene asperges met parmezaankorstje is alvast […]
Waar ik mijn inspiratie haal, die vraag krijg ik vaak op workshops. Eerlijk gezegd ik kan er niet echt een antwoord op geven, want ik haal overal inspiratie!!!! Seizoenen geven me bijvoorbeeld een heleboel nieuwe inspiratie. Het is herfst en dus het moment van de paddenstoelen, vijgen, appels & peren, pompoenen, … . De schappen liggen er vol van en […]
Mango’s ik ben er dol op. Het heerlijk, sappige en zoete vruchtvlees van de mango smaakt super in fruitsalades, maar is trouwens ook enorm lekker bij ander groenten zoals komkommer. Een mango is rijk aan vitamine C, vezels en ijzer. Als we dan toch de exotische toer op gaan, kunnen we mango’s heerlijk combineren met papaja’s. Een papaja […]
Zomerdag, korte nachten en lange dagen. Zonovergoten. Hete temperaturen. Languit tafelen buiten in de tuin. Gezellige en warme gespreken. Liefst met een hapje, een glaasje wijn en leuk gezelschap. Mooie bordjes en potjes op tafel doen ook wonderen hoor. Jouw tafel wordt zo een stuk gezelliger. Binnenkort open ik mijn nieuwe webshop vol leuke spulletjes […]
Normaal zorg ik ervoor dat mijn weekmenu zo goed als vast staat. Dat bespaart me wel wat tijd. Zo moet ik niet elke dag naar de winkel hollen. Maar er zijn ook van die weken dat het allemaal wat minder gestructureerd verloopt, zoals de avond toen ik deze quinoa met geroostere wortelen maakte. De delicious […]
Met dit gerecht gaan we recht de zomer in. Nog een paar dagen en de zomer is begonnen. Zomer en tomaten dat gaat goed samen. De allerlekerste tomatensalade at ik een paar maanden geleden op vakantie in Marbella. Met het paasverlof zijn we samen met mijn ouders, broer en schoonzus op reis geweest. Het was […]
Een gezonde versie voor friet met mayonaise. Pastinaakfrietjes is echt een must-try mocht je dit nog niet kennen. De aardse, zoete en knapperige smaak van een pastinaak, krokant gebakken en een beetje spannend gemaakt door de toevoeging van wat pittige kruiden. YumYumYum. Serveer ze met een dipsaus en je hebt de perfecte snack of apero. […]
Dit basisrecept voor pompoenpuree is heel dankbaar, want je kan daar allerlei andere lekkere gerechten mee maken. Je hebt door dit simpel recept twee vliegen in één klap. Pompoenpuree op zichzelf is al heerlijk en van zo’n lekkere basis kan er dus eigenlijk niets meer mis gaan. Das zo gerecht waar ik super blij van […]
Dit is een typische zuiders gerecht. Je komt deze groentenschotel in heel wat Italiaanse en Mediterraanse kookboeken tegen. Je kunt de tian een dag van tevoren maken en op kamertemperatuur eten of warm hem op in een oven van 160°C gedurende 30 minuten.Het is een heerlijk bijgerecht bij vis of een gegrild stukjes vlees. Het […]