Deze groentencrumble is geinspireerd op een receptje van Jeroen Meus uit Dagelijkse kost. Heel vaak maak ik een groentenschotel om de koelkast leeg te maken. Meestal snij ik alle restjes groentjes in stukjes en verdeel ik die over een ovenschotel. Super lekker met stukjes halloumi of feta in. Maar ook deze groentencrumble is absoluut een […]

Bijgerechten, Recepten

april 29, 2020

hartige Groentencrumble met pompoen, venkel en pastinaak

groentencrumble

De foto van de groenterol stond al even geleden op mijn instagramaccount. Ik weet nog perfect wanneer ik dit gerechtje heb gemaakt. ’t was die dag zot warm. Volop zomer dus! En lucky me: die dag had ik een vrije dag. Ik zei tegen mister Tank (mijn vriend dus)! Ik zal wel nog eens koken. Het laatste […]

Bijgerechten, Veggie

januari 15, 2018

Lekkere sidedish: groenterol met aubergine, courgette en tomaat

Deze asperges met parmezaankorstje heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Zo gaat het de laatste tijd bij mij. Alles wat ik maak, blijft eerst nog maanden op mijn telefoon staan. Nu ik vakantie heb, probeer ik terug tijd te vinden om enkele nieuwe gerechtjes online te zetten en deze groene asperges met parmezaankorstje is alvast […]

Bijgerechten, Recepten

juli 26, 2017

Asperges met parmezaankorstje en knapperige pancetta

asperges met parmezaan

Waar ik mijn inspiratie haal, die vraag krijg ik vaak op workshops. Eerlijk gezegd ik kan er niet echt een antwoord op geven, want ik haal overal inspiratie!!!! Seizoenen geven me bijvoorbeeld een heleboel nieuwe inspiratie. Het is herfst en dus het moment van de paddenstoelen, vijgen, appels & peren, pompoenen, … . De schappen liggen er vol van en […]

Bijgerechten, Lunch, Recepten, Salades

oktober 13, 2015

Sperziebonen met sinaasappel en hazelnoten

salade met sperziebonen

Mango’s ik ben er dol op. Het heerlijk, sappige en zoete vruchtvlees van de mango smaakt super in fruitsalades, maar is trouwens ook enorm lekker bij ander groenten zoals komkommer. Een mango is rijk aan vitamine C, vezels en ijzer. Als we dan toch de exotische toer op gaan, kunnen we mango’s heerlijk combineren met papaja’s. Een papaja […]

Bijgerechten, Recepten, Veggie

oktober 3, 2015

Een heerlijke mangosalsa

rijstsalade met mango

Zomerdag, korte nachten en lange dagen. Zonovergoten. Hete temperaturen. Languit tafelen buiten in de tuin. Gezellige en warme gespreken. Liefst met een hapje, een glaasje wijn en leuk gezelschap. Mooie bordjes en potjes op tafel doen ook wonderen hoor. Jouw tafel wordt zo een stuk gezelliger. Binnenkort open ik mijn nieuwe webshop vol leuke spulletjes […]

Bijgerechten, Lunch, Recepten, Salades, Veggie

augustus 7, 2015

Geroosterde groenten, knapperige pancetta met kruidenricotta

Normaal zorg ik ervoor dat mijn weekmenu zo goed als vast staat. Dat bespaart me wel wat tijd. Zo moet ik niet elke dag naar de winkel hollen. Maar er zijn ook van die weken dat het allemaal wat minder gestructureerd verloopt, zoals de avond toen ik deze quinoa met geroostere wortelen maakte. De delicious […]

Bijgerechten, Lunch, Recepten, Salades, Veggie

juni 13, 2015

Quinoa met geroosterde wortelen, komijn, feta en pompoenpitten

quinoa met geroosterde wortelen

Met dit gerecht gaan we recht de zomer in. Nog een paar dagen en de zomer is begonnen. Zomer en tomaten dat gaat goed samen. De allerlekerste tomatensalade at ik een paar maanden geleden op vakantie in Marbella. Met het paasverlof zijn we samen met mijn ouders, broer en schoonzus op reis geweest. Het was […]

Bijgerechten, Lunch, Recepten, Salades

juni 9, 2015

Zomerse tomatensalade met burrata

tomaten met burrata

Een gezonde versie voor friet met mayonaise. Pastinaakfrietjes is echt een must-try mocht je dit nog niet kennen. De aardse, zoete en knapperige smaak van een pastinaak, krokant gebakken en een beetje spannend gemaakt door de toevoeging van wat pittige kruiden. YumYumYum. Serveer ze met een dipsaus en je hebt de perfecte snack of apero. […]

Bijgerechten, Hapjes, Recepten, Veggie, Zoet

december 25, 2014

Pastinaakfrietjes met humus en groene tahinsaus

pastinaakfrietjes

Dit basisrecept voor pompoenpuree is heel dankbaar, want je kan daar allerlei andere lekkere gerechten mee maken. Je hebt door dit simpel recept twee vliegen in één klap. Pompoenpuree op zichzelf is al heerlijk en van zo’n lekkere basis kan er dus eigenlijk niets meer mis gaan. Das zo gerecht waar ik super blij van […]

Bijgerechten, Hapjes

december 5, 2014

Basisrecept voor pompoenpuree en hapje met pompoen, walnoten en blauwe kaas op zuurdesembrood

Dit is een typische zuiders gerecht. Je komt deze groentenschotel in heel wat Italiaanse en Mediterraanse kookboeken tegen. Je kunt de tian een dag van tevoren maken en op kamertemperatuur eten of warm hem op in een oven van 160°C gedurende 30 minuten.Het is een heerlijk bijgerecht bij vis of een gegrild stukjes vlees. Het […]

Bijgerechten, Recepten, Veggie

mei 5, 2014

Provençaalse groententian

groententian

@hapjesprinses

Volg hapjesprinses op instagram