hartige Groentencrumble met pompoen, venkel en pastinaak

groentencrumble

hartige Groentencrumble met pompoen, venkel en pastinaak

Deze groentencrumble is geinspireerd op een receptje van Jeroen Meus uit Dagelijkse kost. Heel vaak maak ik een groentenschotel om de koelkast leeg te maken. Meestal snij ik alle restjes groentjes in stukjes en verdeel ik die over een ovenschotel. Super lekker met stukjes halloumi of feta in. Maar ook deze groentencrumble is absoluut een aanrader om op tafel te zetten. Die krokante crumble bovenop de groentjes heeft wel iets extra aan het gerecht. 

Meestal doen crumbles me aan dessertjes denken, maar ook hartig is een crumble mega lekker zoals deze bietjes met komijncrumble

Ik ben ook dol op een crumble bij ontbijt zoals deze warme appel met havermoutcrumble. Je ziet met crumbles kan je eindeloos variëren en je hoeft niet altijd aan de standaard crumble met boter, bloem en suiker te denken.

groentencrumble

Ingrediënten voor 1 grote ovenschotel:

  • Olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 venkel
  • 1 pastinaak
  • 1/4 pompoen
  • 1 boterraapje
  • 1 rode paprika
  • Enkel takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper & zout
  • gedroogde kruiden: oregano, tijm, rozemarijn, … 

Voor de crumble:

  • 100 g pecannoten
  • 100 g walnoten
  • 100 g cheddar
  • 50 g emmentaler
  • 50 g boter
groentencrumble

Bereiding:

  1. Pel en snipper de rode ui in fijne stukjes. Kneus en pel het teentje look en snij het ook in kleine stukjes. Snij alle groenten in kleine stukjes. 
  2. Neem een ovenschotel en doe alle groeten in de ovenschotel. Doe ook de laurier en verse tijm bij de groenten. Kruid af met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde kruiden naar smaak.
  3. Maak de crumble: Hak de pecannoten en walnoten fijn. Rasp er de kaas bij. Snij de boter in stukjes en maak een crumble van de ingrediënten. Kruid met peper en zout. Voeg nog wat extra gedroogde kruiden bij zoals tijm, rozemarijn en oregano.
  4. Zet de schotel in een warme oven van 180°C gedurende 50 minuten. Hou het geheel wat in de gaten zodat de crumble niet te bruin wordt. Doe eventueel wat zilverpapier op de ovenschotel. 

Volg je me al op Instagram? Laat zeker een berichtje na als je dit receptje hebt gemaakt. Dat doet me enorm veel plezier. 

No Comments

Post A Comment