Campina plattekaastaart met rode vruchten (gluten- en suikervrij)

plattekaastaart

Campina plattekaastaart met rode vruchten (gluten- en suikervrij)

Een heerlijke Campina plattekaastaart met rode vruchten is een gezond en lekker tussendoortje. Voor de vulling gebruik ik platte kaas van Campina. Vergeet de light producten, maar neem zeker de volle platte kaas! Er mag dan wel minder vet in lightproducten zitten, je weet toch door wat dit vervangen wordt he? Juist. Suiker. En dat is een veel grotere boosdoener. Bovendien ondergaan light producten extra processen die de voedingswaarde alleen maar naar beneden haalt. Kies dus gewoon voor volle platte kaas. Je wordt er heus niet dik van ! Integendeel. Het geeft je een vol en verzadigend gevoel. 
plattekaastaart met campina-6
plattekaastaart met campina-9
collage plattekaastaart
In dit receptje gebruik ik geen meel. De bodem van deze taartjes bestaat uit noten, kokos en dadels als zoetmaker. Glutenvrij, graanvrij en vrij van geraffineerde suiker dus. Gezond en lekker dus! 
Voor de vulling voeg ik nog wat honing en chiazaadjes toe. De honing zorgt voor het zoete effect en chiazaad helpt om de structuur wat dikker te maken. Deze bevatten trouwens wat omega 3, proteïnen en antioxidanten
plattekaastaart met campina-4

 

1 Comment
  • Tine
    Posted at 16:35h, 24 mei Beantwoorden

    Waw, fantastisch recept! Met weinig ingrediënten! Ik ga dit proberen!

Post A Comment