Deze courgettetonnetjes met tomaatjes en geitenkaas zijn super lekker als lunch of diner. Ik ben nog steeds bezig met de basisopleiding voor Orthomolecularie voedingstherapie aan KPNI. Mijn overtuiging dat wij teveel koolhydraten en suikers eten werd alleen maar bevestigd. Dus koolhydraatarme receptjes horen perfect in en gezond voedingspatroon. Deze courgettetonnetjes zijn licht en zeer voedzaam. Ook de Anti Kilokuur dat Amandine & ik onlangs gelanceerd hebben, bevatten heel wat koolhydraatarme receptjes. Je kan je hiervoor nog steeds op de wachtlijst zetten!
Naast mijn job bij Nutrimedicine, geef ik ook nog steeds ondernemers advies rond hun social media kanalen. Bij Nutrimedicine komen onze klanten louter via Social Media binnen. Dus zit jij vast met hoe je via Social Media meer klanten kan aantrekken? Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek!
Volgende maand geef ik elke maandag les aan een groep ondernemers over online advertising. Daarnaast heb ik ook een workshop over social media met een ondernemer die binnenkort haar zaak gaat lanceren.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding
Verwarm de over voor op 180°C. Snij de courgettes in 3, zodat je 6 tonnetjes hebt. Hol ze uit tot je bijna op de bodem bent. Zet de courgettetonnetjes in een ovenschotel. Kruid ze met peper en zout en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Doe er eventueel een beetje olijfolie over (geen must, als je het vetgehalte wilt beperken).
Hak het vruchtvlees van de courgette. Zet nu een pannetje op het vuur. Doe er een klein beetje olie/of bouillon in. Bak daarin het sjalotje en look. Voeg het vruchtvlees van de courgette erbij.
Ondertussen pel ik de tomaten en verwijder in het vruchtvlees. Ik dompel hiervoor de tomaatjes kort in warm water, dan kan je het vel er makkelijk afhalen. Snij de tomaten in kleine blokjes. Voeg bij de courgette in de warme pan. Kruid met peper, grof zout en gedroogde oregano.
Hak de kappertjes en voeg ze bij de courgette. Meng alles goed.
Haal nu de courgettetonnetje uit de oven en vul ze met het mengsel. Werk af met de verse geitenkaas.
Steek de courgettetonnetjes nu nog 15-20 minuten in een warme oven.
Heb je deze courgettetonnetjes geprobeerd? Deel het gerust in de reacties hieronder. Je kunt het ook pinnen voor later of me taggen op Instagram zodat ik het kan zien!
Heb jij nood aan voedingsadvies op maat? Maak je afspraak in de Clinic bij Nutrimedicine en wij helpen je graag verder!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.