Nu we met zijn allen in quarantaine zitten, zijn we hier thuis terug heel hard beginnen kokerellen. Deze gehaktballetjes met feta en parelcouscous waren echt om duimen en vingers af te lekken. Gelukkig kunnen we nog steeds eten. Toch nog iets positief aan deze coronatijd. Ik probeer alles ook zo positief mogelijk te bekijken. Door de coronatijd kunnen we even allemaal op de pauzeknop duwen. Eventjes slow-down. Ik denk dat we dat allemaal wel eens konden gebruiken. Ik hoef dus helemaal niet fomo te zijn als ik even binnenblijf 😉 Want iedereen die me een beetje kent, weet dat ik in het verleden wel eens last had van FOMO, Fear Of Missing Out.
We hebben nu tijd voor nieuwe zaken. Ik vind dat er best unieke momenten aankomen en ik wil de weken thuis optimaal benutten. Er is tijd om op te ruimen. Wist je dat je huis opruimen hetzelfde voelt als je hoofd leegmaken? En geef toe … Die lenteschoonmaak? Komt er bij mij nooit van hoor. Vanaf het schoon weer buiten is, ga ik lekker op terras zitten 😉 (daar is die fomo weer). Maar gelukkig, dat kan nu even niet!
Ik wil komende weken ook gebruiken om aan mezelf te werken. Tijd nemen om een boek te lezen. Ik wil werken aan mijn website om mijn eigen bedrijf meer zichtbaar te maken. Ik heb terug tijd om te koken en nieuwe receptjes uit te proberen. Ik krijg wat extra tijd om deze blog te onderhouden. Ik wil vooral proberen genieten van de rust. En vooral ook heel hard genieten van de q-time met Frank. Want wij zijn eigenlijk zelden samen thuis. Da’s nu even heel anders en naar 24/24 samen gegaan. Dus ik vind echt dat er ook wel wat voordelen aan deze quarantine zijn.
Voor de rest gaat mijn leventje zijn gewone gangetje. Ik ben freelancer en kan perfect van thuis werken. Dus gelukkig voor mij blijf ik gewoon mijn inkomen behouden. Ik leef wel echt mee met mensen die op dit moment hun zaak moeten sluiten. Voor mij is het natuurlijk makkelijk praten, maar ik hoop dat die mensen het ook een beetje positief blijven zien.
En bij dat gewone leventje, hoort uiteraard ook lekker eten. Ik had alle ingrediënten in huis gehaald om gehaktballetjes met parelcouscous en feta te maken. Oorspronkelijk was het de bedoeling om die zonder tomatensaus te maken. Maar het was Frank aan de kookpotten dus hij heeft er gewoon een heel lekkere tomatensaus bij gemaakt.
Indien jullie nog wat inspiratie zoeken om lekker te eten. De blog staat er vol van, maar ook deze receptjes vind ik persoonlijk toppers:
Ik wil trouwens nog een bedankje doen aan Omatis om de layout van mijn website nog een beetje meer aan te passen zoals ik het wil. Mochten jullie nog problemen merken, laat me zeker iets weten.
Voor de gehaktballetjes:
Voor de tomatensaus:
Voor de parelcouscous:
Je doet me enorm veel plezier als je me op social media even tagt in een berichtje als je één van mijn gerechtjes maakt. Ik steek enorm veel tijd in deze blog en daarom doen positieve reacties me ook veel plezier.
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.