Gehaktballetjes met tomatensaus en parelcoucsous met feta

gehaktballetjes met couscous

Gehaktballetjes met tomatensaus en parelcoucsous met feta

Nu we met zijn allen in quarantaine zitten, zijn we hier thuis terug heel hard beginnen kokerellen. Deze gehaktballetjes met feta en parelcouscous waren echt om duimen en vingers af te lekken. Gelukkig kunnen we nog steeds eten. Toch nog iets positief aan deze coronatijd. Ik probeer alles ook zo positief mogelijk te bekijken. Door de coronatijd kunnen we even allemaal op de pauzeknop duwen. Eventjes slow-down. Ik denk dat we dat allemaal wel eens konden gebruiken. Ik hoef dus helemaal niet fomo te zijn als ik even binnenblijf ­čśë Want iedereen die me een beetje kent, weet dat ik in het verleden wel eens last had van FOMO, Fear Of Missing Out.┬á

We hebben nu tijd voor nieuwe zaken. Ik vind dat er best unieke momenten aankomen en ik wil de weken thuis optimaal benutten. Er is tijd om op te ruimen. Wist je dat je huis opruimen hetzelfde voelt als je hoofd leegmaken? En geef toe … Die lenteschoonmaak? Komt er bij mij nooit van hoor. Vanaf het schoon weer buiten is, ga ik lekker op terras zitten ­čśë (daar is die fomo weer). Maar gelukkig, dat kan nu even niet!┬á

Ik wil komende weken ook gebruiken om aan mezelf te werken. Tijd nemen om een boek te lezen. Ik wil werken aan mijn website om mijn eigen bedrijf meer zichtbaar te maken. Ik heb terug tijd om te koken en nieuwe receptjes uit te proberen. Ik krijg wat extra tijd om deze blog te onderhouden. Ik wil vooral proberen genieten van de rust. En vooral ook heel hard genieten van de q-time met Frank. Want wij zijn eigenlijk zelden samen thuis. Da’s nu even heel anders en naar 24/24 samen gegaan. Dus ik vind echt dat er ook wel wat voordelen aan deze quarantine zijn.

Voor de rest gaat mijn leventje zijn gewone gangetje. Ik ben freelancer en kan perfect van thuis werken. Dus gelukkig voor mij blijf ik gewoon mijn inkomen behouden. Ik leef wel echt mee met mensen die op dit moment hun zaak moeten sluiten. Voor mij is het natuurlijk makkelijk praten, maar ik hoop dat die mensen het ook een beetje positief blijven zien.

En bij dat gewone leventje, hoort uiteraard ook lekker eten. Ik had alle ingredi├źnten in huis gehaald om gehaktballetjes met parelcouscous en feta te maken. Oorspronkelijk was het de bedoeling om die zonder tomatensaus te maken. Maar het was Frank aan de kookpotten dus hij heeft er gewoon een heel lekkere tomatensaus bij gemaakt.

Indien jullie nog wat inspiratie zoeken om lekker te eten. De blog staat er vol van, maar ook deze receptjes vind ik persoonlijk toppers:

Ik wil trouwens nog een bedankje doen aan Omatis om de layout van mijn website nog een beetje meer aan te passen zoals ik het wil. Mochten jullie nog problemen merken, laat me zeker iets weten.

gehaktballetjes met parelcouscous
gehaktballetjes met parelcouscous

Ingredi├źnten voor 4 personen:

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 stengels pijnajuin, fijngesneden
  • 1 ei
  • Chapelure
  • peper & zout
  • 1 el gedroogde rozemarijn

Voor de tomatensaus:

  • Olijfolie
  • 2 ajuinen, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 2 stengels selder, fijngesnelden┬á
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 puntpaprika, fijngesneden
  • 1 dl rode wijn
  • 1 fles passata soffrito
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • beetje vocht van de couscous

Voor de parelcouscous:

  • 300 g parelcouscous
  • 1 l kippenbouillon
  • Veel verse peterselie
  • 1 pakje feta
  • olijfolie

Bereiding:

gehaktballetjes met parelcouscous
  1. Maak eerst de gehaktballetjes. Neem een mengschaal en meng alle ingredi├źnten. De chapelure dient om het mengsel minder vocht te maken. Draai balletjes en bak ze dan aan in een warme pan met een scheutje olijfolie.
  2. Voor de saus: doe een scheutje olijfolie in een stoofpot. Bak de ui en de look glazig. Doe er dan de selder en de stukjes wortel in en laat alles 5 minuutjes sudderen. Voeg ook de stukjes puntpaprika erbij. Blus met een goede scheut rode wijn en laat de alcohol uitkoken. Voeg er dan de passata bij, de tijm en laurier. Voeg dan de balletjes toe aan de saus en laat het geheel zo’n 20 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen. Op het einde proef je van de saus en voeg je eventueel een beetje suiker toe, als je vindt dat de saus te zuur is. Kruid goed af met peper en zout.
  3. Kook de parelcouscous zoals de staat beschreven op de verpakking. Dat doe ik in kippenbouillon. Giet de parelcouscous af en hou een beetje van de bouillon bij om aan de tomatensaus toe te voegen. 
  4. Neem een pan. Voeg een scheutje olijfolie in de pan en bak de couscous kort aan in de pan. Zo wordt de couscous lekker glazig. Werk af met peper, zout, blokjes feta en verse peterselie. 

Je doet me enorm veel plezier als je me op social media even tagt in een berichtje als je ├ę├ęn van mijn gerechtjes maakt. Ik steek enorm veel tijd in deze blog en daarom doen positieve reacties me ook veel plezier.

No Comments

Post A Comment