Geroosterde tomaten-paprikasoep is één van mijn eerste gerechtjes dat ik na lange tijd nog eens heb gemaakt. Eindelijk heb ik de energie terug gevonden om beter voor mezelf te zorgen, te koken en meer tijd voor Hapjes-Princess te maken (lees hier alles over Hapjes Princess 2.0). Het heeft altijd geknaagd dat ik mijn blog zo verwaarloosde. Het was zo druk en ik had in mijn leven zo weinig structuur dus ik kon niet anders dan bepaalde dingen te laten vallen.
Maar nu verder naar het recept van de dag. Soep! Een tasje soep geraakt er altijd in. Ik vind het zalig om een portie soep in de koelkast te hebben staan. Altijd heel handig om mee te nemen als lunch. Tomaten- of paprikasoep op zich is al heerlijk, maar als je die twee dan nog eens combineert en roostert dan is de soep nog tien keer voller en intenser van smaak. Godelijk vind ik dat.
Vroeger at ik bij mijn oma altijd tomatensoep. Ze sneed toen wit brood in stukjes en bakte die in boter en deed dan massa’s van die krokante stukjes brood in de soep! Lekker ja, maar oh zo vettig! Geroosterde kikkererwten kan zeker een gezonde vervanger van croutons zijn 😉
Ingrediënten voor een grote kom soep:
5 tomaten
2 rode paprika’s
verse kruiden: zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn
peper & zout
500 ml groentebouillon
olijfolie
1 blik kikkererwten
currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, …
Bereiding:
Snij de tomaten in dikke stukken en de paprika in 4. Leg alles op de bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over. Ik heb er ook nog verse tijm en rozemarijn bij gedaan en gedroogde oregano. Kruid met peper en zout.
Zet de bakplaat met de groenten in de oven op 160°C voor minstens 30 minuten.
Ondertussen spoel je de kikkererwten. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Spreid ze uit over de bakplaat. Kruid met flink wat paprikapoeder, currypoeder en gemberpoeder en eventueel nog andere kruiden dat je lekker vindt. Voeg nog wat peper en grof zout toe. Zet ze bij de andere groenten in de oven tot ze krokant worden. In ongeveer een halfuurtje zijn ze klaar (tot ze krokant zijn).
Haal de groenten uit de oven, doe ze in een pot op het vuur en voeg de bouillon toe. Zorg dat de groenten onderstaan. Laat doorkoken en mix tot een glad geheel.
Serveer de soep met de krokante kikkererwten en werk af met verse basilicum.
Wil je meer receptjes in je mailbox? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg wekelijks een recept + voedingstips in je mailbox!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
[…] echt nog eens een kookdag. Ik maakte doen deze bulgur met lamsgehakt en aubergine en een variant op deze hemelse geroosterde tomatensoep. Geloof me. Het is de laatste maanden echt niet makkelijk om tijd te vinden om te koken, laat staan […]
We gebruiken cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Accepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
[…] echt nog eens een kookdag. Ik maakte doen deze bulgur met lamsgehakt en aubergine en een variant op deze hemelse geroosterde tomatensoep. Geloof me. Het is de laatste maanden echt niet makkelijk om tijd te vinden om te koken, laat staan […]