Suikervrij ontbijttaartje met vijgen

vijgentaartje

Suikervrij ontbijttaartje met vijgen

Dit suikervrij ontbijttaartje met vijgen is echt zoooo makkelijk, snel te maken en gezond. Vijgen zijn ook zo’n prachtige vruchtjes. Alleen al omdat ze veel zon en warmte nodig hebben vind ik ze zo leuk. Net als mij ­čÖé want ik ben ook op mijn best in de zomer wanneer de zon eindeloos schijnt en de temperaturen hoog zijn. Vijgen groeien in veel Mediterrane en Oosterse landen zoals in Griekenland, Turkije en Jordani├ź. Hoewel we ze tegenwoordig het hele jaar door kunnen krijgen, is het echte seizoen van juni/juli tot en met oktober en is de smaak dan echt op z’n best. Vijgen zijn heerlijk met honing en geitenkaas. Gebruik ze in een slaatje of vul ze met kaas en steek ze in de oven. Zowel koud als warm vind ik ze super. Maar mijn voorkeur gaat misschien nog net iets meer naar warm geroosterde vijgen. Ze zijn ook lekker in taart zowel in hartige varianten als in zoete baksels.
Ik maak er vandaag een simpel en suikervrij ontbijttaartje mee. Het deeg is gemaakt van havermout en amandelmeel. Ideaal om de dag mee te starten.

Ingredi├źnten:

  • ┬á1 ei +┬á1 eiwit
  • 75 gram havermout, fijngemalen
  • 75 gram amandelmeel
  • 4 vijgen, in plakjes
  • ahornsiroop

Bereiding

  1. Meng voor het deeg het ei, het eiwit, de havermout en amandelmeel in een keukenrobot of met de hand tot een deegbal. Rol het deeg uit in een kleine taartvorm of klein ovenschaaltje. 
  2. Snij de vijgen in plakjes en leg ze op het deeg. Laat de uiteinden van het deeg vrij en plooi die op het einde over zodat je een echt taartje krijgt. 
  3. Doe bovenop de vijgen wat ahornsiroop naar smaak. 
  4. Steek het vijgentaartje in een warme oven op 175┬░C gedurende 15 minuten. 
No Comments

Post A Comment