32. Geboren in Waregem. Blijven hangen in Gent. Ik hou van (gezond en) veel eten. Tegen appeltaart zeg ik nooit nee. Ik eet om te sporten en sport om te eten.
Ontdek de praktijk
MAAK AFSPRAAK BIJ JULIE
Er staat opnieuw een lekker receptje op de blog. Gezonde pannenkoekjes met ricotta. Dat was ondertussen alweer een tijdje geleden. Ik heb niet stilgezeten de laatste tijd. Je weet het of je weet het misschien nog niet, maar ik ben samen met voedingswetenschapper Amandine Nutrimedicine opgestart. Daar begeleiden we vrouwen naar een gezonde levensstijl. Om tijd vrij te hebben voor Nutrimedicine heb ik mijn project bij mijn vaste opdrachtgever stopgezet. Spannend he. Maar ik voelde dat de tijd echt rijp was om meer mijn eigen ding te doen.
Komende maanden wordt dan ook opnieuw druk. Zo ben ik aan het bijstuderen en volg ik nu de cursus van Precious Nutrition. Ik volg ook de opleiding tot Physical Trainer. Ik wil heel graag nog meer inzicht in voeding & sport. In januari start in bij KPNI voor mijn diploma orthomoleculaire voeding. Zo kan ik jou nog beter helpen met gericht voedingsadvies. Naast studies leer ik uiteraard ook veel bij van Amandine. Zonder een voedingswetenschapper aan mijn zijde had ik deze stap zeker niet durven zetten. Want voeding is iets zo complex. Er zijn zoveel verschillende visies & meningen. Ik geloof ook dat jij het voedingspatroon moet zoeken die bij je past. Voor de één is dat koolhydraatarm en voor de ander is het misschien vegan, keto of net veel gezonde vetten.
Ik zou bijvoorbeeld nooit koolhydraatarm willen eten, maar regelmatig las ik wel eens een aantal koolhydraatarme dagen in. Ik geloof dat het vooral om balans en bewustzijn moet gaan.
Heb je ondertussen al zin in de pannenkoekjes? Ze zijn heerlijk als ontbijt en ook de volgende dagen zijn ze nog lekker
Ingrediënten voor 20 kleine pannenkoekjes:
Voor de chiajam:
Bereiding:
Scheid de eieren. Klop de eiwitten op. Meng in een andere kom: het meel, de dooiers, bakpoeder, baking soda, ahornsiroop en amandelmelk tot je een dik beslag hebt. Spatel de ricotta onder het deeg.
Verhit een pan op middelhoog vuur. Vet in met een klein beetje olijfolie. Neem een lepel of een pollepel en maak kleine ronde cirkeltjes met het deeg. Als je ziet dat er bubbels op het deeg verschijnen, kan je de pannenkoekjes omdraaien. Laat dan nog even bakken aan de andere zijde. Herhaal met het resterend beslag.
Voor de chiajam:
Doe het diepvriesfruit in een kommetje en zet het op middelhoog vuur. Voeg 1 el ahornsiroop, 2 el chiazaad en een beetje water toe. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot het fruit ontdooid is en het chiazaadjam kleverig is.
Tip:
Heb je minder tijd? Je kan de pannenkoekjes ook maken, zonder het eigeel en eiwit te scheiden. Dan kan je alles in 1 grote kom mengen tot een dik beslag. Hoe dikker je beslag, hoe steviger je pannenkoekjes. Je kan eventueel wat extra amandelmelk toevoegen als je het beslag dunner wilt. Zo krijg je meer flensjes. Ik vind ze persoonlijk het lekkerst als ontbijt als ze dik zijn zoals American Pancakes.
Ahornsiroop:
Het grootste verschil tussen geraffineerde suiker en ahornsiroop is dat ahornsiroop ook nog wat mineralen en antioxidanten bevat. Daarom wordt ahornsiroop ook vaak als “gezonder” bestempeld. Maar uiteindelijk blijft suiker gewoon suiker en maakt je lichaam geen onderscheid. Kristalsuiker probeer ik sowieso te vermijden, dus je mag wel een beetje ahornsiroop gebruiken met mate.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.