Gevulde zalmbonbon met geitenkaas, avocado en appel van Jeroen Meus

zalmbonbon_jeroenmeus

Gevulde zalmbonbon met geitenkaas, avocado en appel van Jeroen Meus

Het is bijna Kerst! Speciaal voor jullie nog een beetje inspiratie. Deze zalmbonbon is een heerlijk voorgerechtje dat je perfect op voorhand kan maken. Ik hou echt van deze periode van het jaar! Vind dit zooooo gezellig! Niet alleen Kerstetentjes, maar ook de kerstmarkten vind ik super fijn !! Vooral die après-skibars: dansen, meezingers, shotjes, haha 😂

Op kerstavond gaan we altijd bij mijn ouders eten. Enkel mijn oma, broer en schoonzus zijn er, maar da’s wel leuk zo een kleine groep. Frank blijft altijd doortrainen die periode. Vaak is het ook match de volgende dag. Dus de kerstfeestjes blijven meestal beperkt. Ik daarentegen moet nog een weekje werken en dan heb ik congé (onbetaald, als zelfstandige helaas). Maar ik heb het wel even nodig 😅 De laatste maanden waren wel druk.

Ik zei het onlangs op mijn Instagram: ik wou echt dat ik zoveel meer tijd had om jullie te voorzien van verschillende ideetjes voor het kerstmenu, maar er zijn slechts 24u in één dag en ik zou ook graag nog een beetje slapen (en feesten, en sporten, … 😉). Dus de inspiratie blijft hier op de blog beperkt. Voor een lekker voorgerechtje gaf ik deze tip uit het boek van Karola’s Kitchen. Vandaag opnieuw een voorgerechtje met zalm. Opnieuw niet zelf gedacht. Ik heb het eventjes te druk om zelf creatief te zijn. Deze zalmbonbon is een recept van Jeroen Meus.

Ingrediënten voor 4 personen
 • 4 grote plakken zalm (minimum)
 • 100 g verse geitenkaas
 • 1 rijpe avocado
 • 1 groene appel
 • 1 el zure room
 • 1/2 sap van limoen
 • bieslook
 • dille
 • olijfolie
 • p&z
 • rucola
 • 30 g pijnboompitten
 • balsamico
Bereiding:

Smeer de binnenzijde van de rammequins in met een laagje olijfolie. Bedek de binnenkant van elk potje met een vel vershoudfolie. Laat het plastic over de randen hangen.

Schik een snee gerookte zalm in elke rammequin, waarbij de gerookte vis de volledige binnenzijde bedekt en deels over de randen van elk potje hangt. Lukt dit niet, gebruik dan wat extra zalm om de gaatjes te dichten.

Halveer de avocado. Schep het vruchtvlees los met een eetlepel. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukken en verzamel ze in een mengschaal. Voeg de verse geitenkaas toe en plet alles met een vork.

Snij de appel in kleine blokjes. Roer de appelblokjes door het avocado-kaasmengsel. Voeg tussendoor wat vers limoensap toe.

Verzamel de verse kruiden en snipper ze zo fijn mogelijk. Roer de kruidensnippers door het mengsel en kruid het met een snuif zout en wat peper van de molen.

Voeg tenslotte de zure room toe en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.

Schep in elk met zalm bedekt potje een portie van het avocado-kaasmengsel. Vouw de randjes van elke grote plak zalm over de vulling. Vouw vervolgens de randen van de vershoudfolie samen, trek ze strak aan en span het plastic op.

Plaats de stevig ingepakte zalmbonbons in de koelkast, in afwachting van je gasten. Je kan dit gerechtje zeker op voorhand klaarmaken.

Verhit een pan met een likje olijfolie op een matig vuur en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Een beetje olie is niet noodzakelijk, maar helpt om de pitjes egaal bruin te kleuren. Laat de pitjes uitlekken op een vel keukenpapier.

Kluts met de garde een scheut fijne olijfolie, wat balsamico en een beetje peper en zout tot een eenvoudige vinaigrette.

Schik op ieders bord een betje rucola. Druppel er wat vinaigrette over. Leg bovenop het hoopje sla een zalmbonbon. Strooi wat pijnboompitjes over het gerecht.

zalmbonbon
zalmbonbon
No Comments

Post A Comment