Granola met griekse yoghurt! Love it! Echt een aanrader om dit ontbijt met granola, fruit en yoghurt eens te proberen. Je hebt met deze hoeveelheden ongeveer een volledige pot granola in jouw voorraad kast staan. Makkelijk voor een drukke ochtend. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, chiazaad, paranoten, speltvlokken, havervlokken etc. Hierdoor vult het ook goed en heb ik eigenlijk de hele ochtend geen honger meer. Het recept is echt zo gemaakt. Eventueel kun je na het bakken van de granola nog wet gedroogd fruit zoals cranberries, rozijnen of vijgen toevoegen. Het leuke aan dit recept is dat je er ongelofelijk mee kan variëren. Gebruik dit als basis en voeg je eigen favoriete gedroogd fruit, zaden, pitten, noten en specerijen toe. Met de hoeveelheden kan je variëren. Je hoeft het eigenlijk allemaal niet af te wegen. Ik gebruik als basis altijd haver- en speltvlokken, dan voeg ik iets minder noten toe en dan pitten & zaden naar keuze.
Ingrediënten voor 1 pot:
125 g havervlokken
125 g speltvlokken
ong 150 g noten (ik neem 50 g hazelnoten, 50 g amandelen, 35 g paranoten)
60 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
30 g lijnzaad
20 g chiazaad
snuifje zeezout
1 el specerijen (ik gebruik kaneel, maar kardemom, nootmuskaat, kruidnagel kunnen ook)
4 el zoetstof (ik gebruik ahornsiroop, maar honing of agavector kunnen ook)
2 el druivenpitolie (kokosolie en water kunnen ook, ik heb olie en een klein beetje water gebruikt)
Secret ingredient om dikke vlokken te hebben: eiwit
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk de vloeibare ingrediënten erover en gebruik je handen of een lepel om alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de nate.
Heb je graag crunchy granola? Voeg wat eiwitten toen aan de noten. Dan plakt alles goed aan elkaar.
Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.
Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.
Bewaar in een goed afgesloten glazen pot. Het blijft minstens een maand goed.
Wil je meer receptjes in je mailbox? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg wekelijks een recept + voedingstips in je mailbox!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Hoi Julie,
dit is hier in huis een toppertje geworden. Ik heb enkel een vraagje: als je kokosolie gebruikt, neem je dan 2 el als hij nog hard is, of is het 2 el in vloeibare toestand (dit verschilt nl wel in hoeveelheid 2 el hard=6 el vloeibaar ongeveer bij mij)
Dat steekt allemaal niet zo nauw bij een granola recept. Je kan daar gewoon je zin mee doen. Soms gebruik ik zelfs geen kokosolie. Maar natuurlijk altijd wat lekkerder als er wel wat olie bij zit. Ik neem 2 kleine eetlepels hard.
Groetjes Julie
[…] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]
[…] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]
hey!
wat voor eiwit bedoel je dan? Is dit het eiwit van een ei of eiwitpoeder? Vaak als ik granola maak kleven de verschillende ingrediënten niet aan elkaar en ik heb graag zo’n dikke, crunchy brokjes 😀
We gebruiken cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Accepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Yum! Ik ben dol op Granola! Haha, meestal is de pot al leeg, voordat het überhaupt de yoghurt aanraakt 😉
Liefs!
Gisteren uitgeprobeerd en zeer geslaagd, makkelijk en lekker!!
Thanks voor ’t recept.
Al verschillende granolarecepten geprobeerd, maar niet altijd met succes. Nu komt deze net uit de oven en ruikt alvast heerlijk :-).
Granola ziet er echt lekker uit maar ik heb 1probleem…yochurt,melk,platte kaas mag
ik echt niet.Is er iets anders waarmee ik granola kan eten?
Ook geen geitenyoghurt of karnemelk ofzo? Keffir msh? Groetjes Julie
That hits the target petflcrey. Thanks!
Je kan dit ook eten met alle plantaardige alternatieven voor yohurt of melk vb amandelmelk, notenmelk,…
sojamelk, sojayoghurt, kokoscrème
neen geen melkprodukten,groetjes Carmen
Kan je ook andere olie gebruiken?
ja hoor, gewone olie kan ook.
Hoi Julie,
dit is hier in huis een toppertje geworden. Ik heb enkel een vraagje: als je kokosolie gebruikt, neem je dan 2 el als hij nog hard is, of is het 2 el in vloeibare toestand (dit verschilt nl wel in hoeveelheid 2 el hard=6 el vloeibaar ongeveer bij mij)
Dat steekt allemaal niet zo nauw bij een granola recept. Je kan daar gewoon je zin mee doen. Soms gebruik ik zelfs geen kokosolie. Maar natuurlijk altijd wat lekkerder als er wel wat olie bij zit. Ik neem 2 kleine eetlepels hard.
Groetjes Julie
[…] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]
[…] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]
Hoi,
Waar vind ik speltvlokken? Of kan ik het vervangen?
Kan je vervangen door havermout 🙂
hey!
wat voor eiwit bedoel je dan? Is dit het eiwit van een ei of eiwitpoeder? Vaak als ik granola maak kleven de verschillende ingrediënten niet aan elkaar en ik heb graag zo’n dikke, crunchy brokjes 😀
Gewoon eiwit van een ei 🙂