Karamelachtige granola met yoghurt en aardbeien

granola met yoghurt en rood fruit

Karamelachtige granola met yoghurt en aardbeien

Ooit at ik elke ochtend yoghurt met granola. Echt elke dag! Ik weet niet meer wanneer deze gewoonte plots is vergaan. Volgens mij sinds ik in Brussel ben gaan werken en de moed niet meer had om vroeger op te staan om te ontbijten. Plots was mijn slaap me heilig, misschien ook omdat ik in het weekend teveel op stap ga ­čÖłNog steeds wil ik zo lang mogelijk in bed blijven liggen. Daarom vind ik thuiswerkdagen ook zo fijn. Zo lang mogelijk slapen, opstaan en dan in pyjama aan je bureau zitten. Dat zijn dagen dat ik me pas ’s middag ga omkleden en make-up op doe ­čÖé

Dus ooit bestond mijn ontbijt gewoon uit een grote chocoladewafel. Je ziet. Gezond eten lukt me ook heus niet elke dag. Wat zeg ik. Soms lukt me dat maanden niet. Ik ben heel blij dat sporten me altijd is blijven lukken. Zo goed als elke dag opnieuw! Ik ben er zeker van dat het vele sporten ervoor gezorgd heeft dat die chocoladewafel nooit is blijven plakken aan mijn lijf. Al heb ik ook niet te klagen, want ik kom niet zo snel bij denk ik.

Yoghurt ben ik nog steeds een beetje beu. Nu eet ik meestal gewoon een bordje fruitsalade als ontbijt. Gelukkig heb ik mijn oude, gezonde gewoonte toch min of meer herpakt.

En heel soms, maak ik nog eens verse karamelachtige granola. Meestal maak ik de granola zonder boter zoals dit receptje. Deze keer doe ik het met canderelsuiker, boter en agavesiroop of honing. Dan krijg je zo een dikke crunchy karamelachtige granola. Maar je kan evengoed kokosboter gebruiken als je dat wenst ­čśë

Ingredi├źnten voor 1 grote pot

 • 200 gram havermout
 • 75 gram pecannoten
 • 75 gram pistachenoten
 • 50 gram zonnebloempitten
 • 50 gram pompoenpitten
 • 15 gram canderelsuiker
 • 2 tl kaneel
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • 15 gram roomboter (of kokosboter)
 • 50 gram agavesiroop
 • snuf zout

Bereiding:

Je kan natuurlijk ook andere noten en gedroogd fruit nemen of rozijnen en zo je eigen lievelingsrecept samenstellen. Dat is het hele leuke aan zelf granola maken. Je kan het precies naar eigen smaak inrichten.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de havermout, noten, pompoenpitten en zonnebloempitten in een grote kom. Schep goed door elkaar.

Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg de agavesiroop en canderelsuiker toe als de boter begint te borrelen. Roer nu de kaneel, nootmuskaat en een snuf zout erdoor. Laat een paar minuten pruttelen tot het karamelachtig lijkt te worden. Zet het vuur dan uit. Roer het botermengsel door de droge ingredi├źnten. Schep goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.

Zet het mengsel in de oven tot het goudbruin wordt. Dat duurt ongeveer een halfuurtje.

Eet met yoghurt en fruit naar keuze.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment