Vroeger maakte ik mijn kokos currysoepje enkel met curry + kokosmelk, maar ondertussen vind ik dat de basis voor een gezonde kokos currysoep veel meer is dan enkel een goeie currypasta. Zo zijn citroengras, gember, limoenblaadjes en vissaus onontbeerlijk. Af en toe voeg ik ook een lepeltje sojasaus toe.
Dit is echt één van de allerlekkerste Thaise currysoepen. Groene bonen is een bron van koolhydraten, dus in principe hoef je geen noedels te gebruiken. Ik zet de noedels er toch bij omdat receptjes vaak voor het hele gezin gemaakt worden en voor man of kindjes is het wel fijn als er noedels in de soep zitten. Je mag er zeker ook van eten, maar wees je bewust dat het een extra bron van koolhydraten is. Je lichaam heeft in principe voldoende aan de koolhydraten uit de groene bonen. Maar heel eerlijk, zelf neem ik ook wel een beetje noedels hoor 😉
Mijn lichaam heeft ook echt koolhydraten nodig. Via een Voeding DNA-analyse kan je te weten komen hoe jouw lichaam metaboliseert en hoe jij reageert op vetten en koolhydraten. Deze test kan je bij ons in de praktijk van Nutrimedicine doen. Je kan de test aankopen via de webshop.
Het fijne aan dit recept is dat je niet alle ingrediënten hieronder hoeft over te nemen. Het is een soort blauwdruk voor andere heerlijk curries. Dus als je één van de componenten niet lekker vindt of ze gewoon niet kan vinden, maak je maar een eigen versie.
Afhankelijk van je eetlust heb je met dit recept toch 3-4 porties. Porties vind ik moeilijk te bepalen omdat iedereen verschillende caloriebehoeften heeft. Je bent misschien iemand die tussendoor niet snackt, dan ga je normaal een grotere portie eten dan iemand die de hele dag tussendoor eet.
Ingrediënten voor 1 grote pot
Ongeveer 4 porties:
Bereiding
Doe een scheutje sesamolie in een kom. Bak de look en chilipeper aan. Kneus het citroengras en voeg in de pot. Doe er de limoenblaadjes bij. Rasp of snij de gember fijn. Voeg toe in de pot. Roer alles goed om. Voeg nu de groentenbouillon, kokosmelk, vis- en sojasaus, currypasta en limoensap toe. Laat alles goed koken. Hoe langer de bouillon opstaat, hoe beter de smaken zullen zijn.
Voeg er de paksoi, paprika en sluimererwten bij en laat alles kort meekoken tot de groentjes beetgaar zijn. Laat de groentjes niet te lang meekoken, anders worden ze te gaar en krijg je ook fletse groene boontjes.
Neem een pan en doe er een scheutje sesamolie in. Snij de tofu in blokjes en bak aan in de pan tot de tofu een klein korstje krijgt. Als de tofu klaar is, kan je de pan gebruiken om de champignons of shiitakes aan te bakken. Je kan champignons ook rauw bij de soep doen.
Kook de noedels volgens de verpakking. Voeg ze bij de soep of hou apart om te serveren. Werk af met verse koriander en lente-ui.
Nog meer lekkere curry recepten:
Heb je dit vegan curry-recept geprobeerd? Deel het gerust in de reacties hieronder. Je kunt het ook pinnen voor later of me taggen op Instagram zodat ik het kan zien!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.