Bowl met gebakken kip, geroosterde groenten en hummus

bowl met kip en geroosterde groenten

Bowl met gebakken kip, geroosterde groenten en hummus

Sinds mijn liefje zelden nog thuis is, moet ik terug zelf mijn potje eten koken. Voor de blog is dat goed. Nu heb ik eindelijk opnieuw tijd om mijn eigen gerechtjes samen te stellen. Vroeger kookte Frank altijd en dat was gewoon heel gemakkelijk voor mij. Vaak bourgondisch hoor. Ik heb de bourgondische keuken opnieuw leren appreciëren. Een aantal jaar geleden was er geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht puree met gehakt te eten, maar nu is dat echt één van mijn favoriete winterse gerechtjes geworden. Ik wil niet te streng voor mezelf zijn. Als ik zelf kook, dan kook ik zo gezond mogelijk. Maar Frank zijn receptjes zijn ook echt super lekker.

Als ik zelf kook, zorg ik altijd dat er nog wat restjes zijn om de volgende dag mee te nemen als lunch.

Eén van de gerechtjes die ik vaak laat terug keren omdat dit gewoon super easyyyyy en zoooo ongelofelijk lekker is, is deze bowl met gebakken kip, geroosterde groenten en hummus. Qua groentjes varieer ik altijd, maar geroosterde worteltjes vind ik wel super lekker hierin. Als ik weinig tijd heb, gebruik ik vaak alleen worteltjes. Je kan zoveel groenten roosteren als je wil en hoe meer hoe beter natuurlijk 😉 Soms rooster ik er nog wat kikkererwten bij. Super lekker om deze schotel nog wat extra crunch te geven dus.

Ingrediënten voor 3 à 4 porties:

  • 1 zakje wortelen, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 250 g kerstomaten
  • 2 kipfilets
  • 1 potje hummus
  • gedroogde kruiden: kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder, paprika, cayennepeper, korianderzaad (allemaal naar smaak)
  • Gedroogde tijm & oregano
  • olijfolie
  • peper en grof zout

Bereiding

Verwarm de oven op 185°C. Neem een bakplaat en bedek ze met zilverpapier.

Snij de wortelen in kleinere reepjes. Leg ze op de bakplaat en kruid naar smaak met peper en grof zout. Je kan hiervoor gelijk welke kruiden nemen, maar ik eet dit wel graag met kruiden uit het Midden-Oosten. Paprikapoeder, cayennepeper, komijn, kaneel, korianderzaad, enz. Je hoeft niet te zuinig zijn met je kruiden.

Snij de courgette en aubergine in plakjes. Hier doe ik meestal wat provençaalse kruiden op. Of wat tijm en oregano. Leg ook deze groenten op een bakplaat.

Rooster de groentjes in een warme oven gedurenden 20 à 25 minuten.

De kip mag je ook naar smaak kruiden met allerlei kruiden die je lekker vindt. Ik gebruik hiervoor ook meestal komijn, korianderzaad, paprika, cayenne, kurkuma, enz.

Doe wat olijfolie in de pan en bak de kip.

Neem een kommetje en serveer stukjes met en groentjes. Werk af met een schepje hummus.

4 Comments
  • Steven
    Posted at 14:01h, 24 december Beantwoorden

    Wat doe je met de hummus? Als sausje erbij?

    • julivwee
      Posted at 12:48h, 26 december Beantwoorden

      Ja, dat geef ik er idd bij als sausje 🙂

  • Silke
    Posted at 12:22h, 08 januari Beantwoorden

    Doe je de trostomaten ook mee in de oven ?

    • julivwee
      Posted at 12:57h, 08 januari Beantwoorden

      Ja, die mogen mee de oven in 🙂

Post A Comment