Carpaccio van rode biet, verse vijgen en geitenkaas

carpaccio van rode biet en geitenkaas

Carpaccio van rode biet, verse vijgen en geitenkaas

Ik ben dol op rode biet met geitenkaas. De aardse smaak van de rode biet, met het zachte en smeuïge van de geitenkaas. Zalig! Heel vaak pof ik bietjes in de oven, snij ze in dunne plakjes, combineer met een verse geitenkaas en een crumble van chorizo of pancetta. Dat recept met rode biet kan je hier vinden. Of dit hapje met rode biet en geitenkaas is ook heerlijk. Mijn idee om rode biet te combineren verse vijgen kwam ik tegen bij dit recept van Goestjes. Wissel een plakje rode biet, afwisselend met een pakje vijg en combineer met een verse smeuïge geitenkaas, olijfolie van goede kwaliteit en crumble van pancetta. Wil je het veggie houden? Neem dan een handje geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 grote rode biet (of 2 kleine)
 • 4 verse vijgen, in schijfjes
 • 150 g verse geitenkaas
 • 1 tl honing
 • olijfolie
 • peper en grof zout
 • 2 plakjes pancetta

Bereiding:

 1. De rode biet pof ik in de oven. Maak ze proper met wat water en keukenpapier. Draai ze in zilverpapier en steek ze in een warm oven op 150°C. Als er makkelijk een mesje inglijdt, dan is ze klaar. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de biet. Kan van een halfuurtje tot een uurtje gaan. Laat afkoelen. Snij ze in fijne plakjes met de mandoline. 
 2. De crumble van pancetta maak je door de sneetjes pancetta op de rooster te leggen. Ongeveer 20 minuten in een oven op 150°C tot de pancetta krokant is. 
 3. Wrijf de vijg proper met een keukenpapiertje. Snij in fijne plakjes. 
 4. De geitenkaas meng ik met een beetje honing en olijfolie. 
 5. Schik alles op een bord. Leg een schijfje biet, een schijfje vijg en ga zo verder. Kruid goed met peper en grof zout en druppel er goed wat olijfolie over. 
1 Comment
 • Laura - Dagelijkse hap
  Posted at 10:12h, 06 november Beantwoorden

  Rode biet en geitenkaas is echt een goddelijke combinatie! Denk inderdaad dat de vijgen er ook super lekker bij zijn 🙂

Post A Comment