Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Onlangs was ik te gast op een kookworkshop van Le Creuset bij Lieve Byttebier en Stephanie Coorevits. De keywords van de avond waren: kokkerellen, foodpairing, tafelen, gezelligheid en wijn. Super gezellig dus. Eén van de gerechtjes die we toen hebben gemaakt was een carpaccio van rode biet. Die viel bij mij zo in de smaak, dat ik niet anders kon dan hem thuis opnieuw maken. Zeker met het oog op de feestdagen, is dit een prima gezond en vooral heel lekker voorgerecht voor je gasten.

Verse bietjes lijkt je misschien een knolgroente waarmee je niet direct raad weet en dan is het zo verleidelijk om die voorverpakte, vacuüm gekookte bietjes uit de winkel te kopen. Echt niet meer doen. Je kan bietjes heel gemakkelijk klaarmaken in de oven. Eénmaal je ze recht uit je eigen oven hebt geproefd, dan wil je niets anders meer. Ze zijn ook heel gezond. Bevatten veel antioxidanten, helpen de cholesterol verlagen en zijn een goede bron van vitamine A en C.
carpaccio van rode biet
Mijn vriend vond ze trouwens ook heerlijk. Hij is niet zo dol op geitenkaas dus voor hem had ik de geitenkaas weg gelaten en vervangen door sneetjes rosbief.
carpaccio rode biet en rosbief
[yumprint-recipe id=’191′]
Tip: Belangrijk bij dit gerecht is dat je goede olijfolie gebruikt. Investeer eens in een fles kwalitatieve olijfolie. Een fles van 20 à 30 euro is zeker geen uitzondering, maar je gebruikt die dan natuurlijk niet om vlees in de bakken. Gewoon enkele druppeltjes goede olijfolie over deze carpaccio is genoeg en je zal sowieso het verschil smaken. 

olijfolie

Wat doe jij zoal met bietjes? 
Volg je me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin

5 Comments
 • Manon
  Posted at 07:36h, 03 december Beantwoorden

  Oeh dit klinkt heel lekker zeg! Dit ga ik eens proberen 🙂 Ik eet niet echt vaak bietjes, alleen rode bieten stamp vind ik heel lekker 🙂

  • julivwee
   Posted at 16:42h, 03 december Beantwoorden

   rode bieten stamp klinkt anders ook wel lekker!!

 • Eliza
  Posted at 08:16h, 03 december Beantwoorden

  Lijkt me inderdaad super lekker. Nog nooit de verse bietjes gekocht, dus dat ga ik proberen!

 • Kirsten
  Posted at 15:29h, 18 december Beantwoorden

  Mm dit lijkt me erg lekker, al ben ik normaal gesproken niet zo van de bietjes 🙂

 • Julie
  Posted at 13:42h, 19 maart Beantwoorden

  Super lekker!! Wat een ontdekking! Ik kan dit elke dag eten!

Post A Comment