Geroosterde groenten met hummus en haloumi

geroosterde groenten met hummus

Geroosterde groenten met hummus en haloumi

Soms zit ik precies op een rollercoaster en snak ik naar rust. Maar op één of andere manier krijg ik die rust niet te pakken. Ik steek het op ‘my single life‘. Maar hoe fout is het niet om pas rustig te worden eens er iemand in je leven is? Ik wil die rust in mezelf vinden. En ja, er zijn momenten dat ik die rust helemaal bij mezelf vind hoor. Heel vaak zelfs. Dan geniet ik van mijn tijd alleen. Geniet ik er zelfs van om na mijn werk in een leeg huis thuis te komen. Meer zelfs, ik geniet er zo hard van om met niemand rekening te houden. Om gewoon te kunnen doen wat ik wil. Thuiskomen en niemand die op je wacht of je verwacht. Das echt zalig en bevrijdend. En net dat maakt me soms ook onrustig. Ik wil teveel doen. Er staan elke dag wel 300 dingen om mijn to-do-lijstje. Om nog maar te zwijgen van al die party’s tot in de vroege uurtjes. Dat maakt me waarschijnlijk het meest onrustig. Ik ben echt zo’n plakker geworden. Nooit naar huis komen en altijd willen blijven hangen. Nu ja … rust & onrust liggen ook gewoon dicht bij elkaar. Gewoon amuseren dan maar. Het leven gaat al snel genoeg voorbij 🙂 Er moet natuurlijk ook gegeten worden en ik heb mijn eten graag lekker en snel klaar. Dit makkelijk recept met geroosterde groenten, hummus en haloumi is in no-time klaar. Bovendien ontzettend lekker. Het is eens iets anders door de groentjes te combineren met haloumi en hummus. Origineel is het alvast als je de keuken van mijn ouders gewoon bent 🙂

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 aubergine, in plakjes
 • 1 bundel wortels, in verschillende kleuren
 • haloumi kaas, in plakjes
 • gedroogde kruiden naar keuze zoals Provençaalse kruiden, oregano, tijm, & basilicum
 • paprikapoeder
 • komijn
 • olijfolie
 • peper en grof zout
 • hummus

Bereiding

 1. Snij de aubergines in plakjes. Kruid met gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en eventueel wat provençaalse kruiden. Giet er een goede scheut olijfolie over. Kruid met peper & grof zout.
 2. Snij de wortelen in kleinere stukjes. Leg ze op een andere bakplaat en wrijf ze in met olijfolie, komijn en paprikapoeder. Kruid nog met peper en wat grof (maldon) zout.
 3. Zet de groentjes ongeveer 15 minuutjes in de oven op 180°C of tot ze gaar zijn.
 4. Snij de haloumi in plakjes. En leg die er de laatste 7 minuten bij.
 5. Maak verse hummus. Of als je tijd wil besparen, zoals ik, koop dan een potje verse hummus uit supermarkt.
 6. Serveer de groentjes met de hummus en de haloumi.
1 Comment
 • Charley Schaubroeck
  Posted at 18:30h, 24 november Beantwoorden

  Herkenbaar! Single life 🙂 Respect voor iemand die de discipline heeft om steeds gezond te koken voor alleen jezelf.

Post A Comment