Quinoa met pompoen, biologische geitenkaas en granaatappelpitjes

quinoa met pompoen

Quinoa met pompoen, biologische geitenkaas en granaatappelpitjes

Via mijn Instagram zag je misschien al een paar video’s passeren over de Biologische producten van Carrefour. Onlangs kreeg ik een mand vol Biologische producten thuis gestuurd. Met deze producten werd me gevraagd om een receptje maken. Er zat een pompoen in. Verse peterselie en verse kurkuma. Currypoeder, uien en verse geitenkaas. Mijn recept stond vrij snel op punt. Quinoa, pompoen en geitenkaas is altijd een fijne combinatie. Het is ook een ideaal receptje voor de dagen tussen kerst en nieuw. En geef toe: een beetje minder en gezonder eten is op dit moment heel welkom.

Nu Kerst achter de rug is, kan je je volop concentreren op het nieuwe jaar. Terwijl ik dit receptje uittyp, ben ik echt aan het genieten. Vakantie! Doet echt even deugd om thuis te zijn en niets te moeten. Geen werk dat op mijn wacht (alé, er wacht heel veel werk op mij, maar da’s pas om over na te denken vanaf 6 januari), uitslapen, overdag een serie kijken, … ZALIG vind ik het! Ik vertrek ook bijna naar Marbella met Frank en nog wat vrienden. We gaan daar Nieuwjaar vieren 🤗 SUPER VEEEEEL ZIN IN!! 

Wat zijn jouw plannen om het nieuwe jaar in te zetten?

quinoa met pompoen en geitenkaas
quinoa met pompoen en geitenkaas
quinoa met pompoen en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pompoen, in kleine blokjes
  • 2 el currypoeder
  • peper & grof zout
  • 1 ui, in stukjes
  • 200 gram gemengde quinoa (rode & witte)
  • 150 gram biologische geitenkaas
  • 1 granaatappel, de pitjes
  • biologische olijfolie
  • verse bladpeterselie

Bereiding:

Snij de pompoen in blokjes. Doe hem in een ovenschotel. Doe er een goede schuit olijfolie over. Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in een warme oven van 180°C.

Ondertussen snipper je de ui. Zet een pannetje op het vuur. Doe er een scheutje biologische olijfolie in en stoof de ui aan. Voeg de quinoa toe. Roer even om en laat kort meebakken. Voeg kurkuma en currypoeder toe naar smaak. Roer opnieuw even om. En voeg ongeveer 3x zoveel groentenbouillon toe. Ongeveer 600 ml. Laat koken tot je ziet dat de quinoa gaar is. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als je ziet dat de quinoa opnieuw wat vocht kan gebruiken. Kruid af met peper en grof zout.

Doe de gekookte quinoa in een mengschaam. Voeg de pompoenblokjes erbij. Snij de geitenkaas in blokjes en voeg toe aan de quinoa. Werk af met granaatappelpitjes en verse peterselie. Voeg eventueel nog een schuitje olijfolie toe als je merkt dat de quinoa wat te droog is. Geef nog een goede draai aan de pepermolie en meng alles goed. Werk nog af met een beetje grof zout en je kan serveren.

Deze quinoasalade is zowel warm als koud lekker.

Dit is een samenwerking met Carrefour Belgium.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment