Salade met kip, geroosterde courgette, tijm en honing

Salade met kip, geroosterde courgette, tijm en honing

Maandelijks koop ik een aantal kookmagazines. Libelle Lekker, Delicious en Culinaire Ambiance zijn mijn favorieten. Ik haal echt overal inspiratie uit en zalig vind ik het om door allerlei magazines te bladeren op zoek naar nieuwe ideeën voor het avondeten. Voor dit gerecht, heb ik me gebaseerd op een receptje uit Delicious van deze maand. Je hebt niet veel tijd nodig om heerlijke zomergerechten zoals deze salade met kip, geroosterde courgette en tijm op tafel te toveren. Ik heb er nog een gekookt eitje bij gedaan, omdat ik de maaltijd anders niet voedzaam genoeg vond na een sportavond. Want ik at dit bordje op na het hardlopen. 

Op de foto ziet mijn kip er een beetje uitgedroogd uit. Helaas! Want uitgedroogde kip is niet zo lekker. Een beetje mijn eigen schuld van de uitgedroogde kip, omdat ik het gerechtje op voorhand had klaar gemaakt. Ik ging ertussen joggen met vriendinnen. Dinsdagavond is vanaf nu mijn loopavond geworden met enkele girls. Ik wou de kip dus wat lauw houden, draaide ze in zilverpapier en liet de kip zo de oven in staan. Tuurlijk stond de oven af en ik dacht dat de laatste restwarmte er wel voor ging zorgen dat de kip gewoon warm bleef, zonder verder te garen. Helaas bleef die kip dus wat verder bakken, met als gevolg dat ik uitgedroogde kip in mijn salade had. Maar eerlijk waar. Dit bordje smaakte toch nog hemels. Zeker na een 10 kilometer run. Ik moet trouwens dringend nog eens een artikel schrijven over hoe het met het lopen gaat. Er is veel veranderd. Ik ga nog steeds graag rennen. Alleen een stuk minder dan vroeger en eerlijk gezegd voel ik mezelf beter dan ooit. Het rennen slorpt me iets minder op en nu geniet ik veel meer van de momenten dat ik ga lopen, terwijl ik vroeger altijd zo gefocust was op de constante drang om te moeten presteren. De drang om te moeten rennen. Ik was echt een beetje addict en op een gegeven moment de balans volledig kwijt … 
De salade is zo lekker door de dressing met tijm, honing en olijfolie. Mmmm, heerlijk bij deze gegrilde kip en plakjes courgettes.
collage salade met kip en courgette
salade met kip, geroosterde courgette en tijm-2

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 3 el olijfolie 
 • 2 el honing
 • 1 el gedroogde tijm
 • rasp en sap van 1 citroen
 • 2 eieren, hard gekookt (8 minuutjes)
 • 2 kipfilets
 • 1 courgette, in plakjes
 • 75 g rucola
 • 125 g kerstomaten
 • grof zout & peper 

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
 2. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuutjes. 
 3. Meng de olie met de honing, tijm, citroenrasp, zout en peper. Bestrijk de kip en courgettes met het honingmengsel. Leg de twee kipfilets in een ovenschotel. Leg de plakjes courgette op de bakplaat en smeer ze ook in met het honingmengsel. 
 4. Zet de kip en de plakjes courgette in de warme oven. De courgetteplakjes zijn in 10 minuutjes klaar. De kip in ongeveer 15 minuten, maar das natuurlijk afhankelijk van de dikte van de kipfilets. 
 5. Doe de rucola in een mengkom. Halveer de kerstomaten en doe bij de salade. Kruid met peper, grof zout en doe er wat olijfolie en citroensap op. Snij de kip in fijne plakjes en meng nu de kip en de courgette bij de salade. 
 6. Tip: gebruik het sap uit de ovenschotel met kip als heerlijke dressing.
1 Comment
 • Julie
  Posted at 20:57h, 30 augustus Beantwoorden

  Klinkt echt super lekker, die honingcitroenmix met de kip! Ga ik zeker zelf eens maken!

Post A Comment