Salade met meloen, gandaham, mozzarella en parmezaancrackers

salade met meloen en mozzarella

Salade met meloen, gandaham, mozzarella en parmezaancrackers

De zomer loopt op zijn einde. Vinden jullie dit ook zo jammer? Ik hou echt van de zomer. Niets leukers dan lange zonovergoten dagen. Lekker tafelen buiten, barbecuen met vrienden, apero’s in de zon, … En als er iets is dat echt bij de zomer hoort dan zijn het wel salades. Salades zijn zo veelzijdig en helemaal niet saai. Eén van mijn lievelingsingrediënten in salades is meloen. Meloen is heerlijk in de zomer. Zo uit het vuistje, maar ook super om te verwerken in gerechten. Meloen en parmaham is altijd een sublieme combinatie. Zoet en zout gaat goed samen. Dus laten we vandaag salade met meloen en gandaham maken. Afwerken met wat krokante parmezaancrackers en je salade wordt een niveautje hoger. Voor mijn vriend heb ik er nog wat pasta bij gekookt. Farfalle, de strikjespasta is hier heerlijk bij. Ook als bijgerecht bij de barbecue doet deze salade het uitstekend. Geniet ervan. De laatste echte zomerdagen zijn in zicht. 
Er zijn binnenkort opnieuw kookworkshops gepland. Je kan hier alle beschikbare data vinden. Op donderdag 17 september en donderdag 1 oktober zijn er alvast nog enkele plaatsen vrij. Ik kan je verklappen dat het voorgerecht iets met meloen wordt. Inschrijven kan via mail (julievanweehaeghe@gmail.com). De workshop is 55 euro p.p. en start om 19 uur in Waregem. Hopelijk kunnen jullie er eens bij zijn. 
salade met meloen, buffelmozzarella, mozzarella en parmezaancrackers-3

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 meloen, in bolletjes
 • 250 g kerstomaten, gehalveerd
 • 125 g rucola
 • 2 bolletje mozzarella
 • 150 g geraspte parmezaan
 • 8 plakken gandaham
Voor de dressing:
 • 4 el olijfolie
 • 2 el witte balsamico
 • 1 el honing
 • peper & grof zout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de parmezaan. Neem een bakmatje en doe hierop de geraspte parmezaan. Ik maak ongeveer 8 kleine rondjes parmezaan die ik met een theelepeltje op het bakmatje doe. Zet nu 8 minuten in de oven tot de kaas krokant is geworden. 
 2. Snij de meloen in klein blokjes of maak bolletje. Je kan ook een parisiennelepeltje gebruiken om mooie bolletjes uit de meloen te halen. Halveer de kerstomaatjes. Scheur de mozzarella  en ham in stukjes. 
 3. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef en voeg eventueel nog wat honing en/of balsamico toe naar smaak. 
 4. Doe de salade in een mengschaal. Kruid de salade met peper, fleur de sel en een scheutje olijfolie of hazelnootolie. Doe er de andere ingrediënten bij, de parmezaankoekjes en de dressing. 
1 Comment

Post A Comment