Havermoutrepen met veenbessen en bosbessen

havermoutrepen

Havermoutrepen met veenbessen en bosbessen

Meestal rond een uur of 3-4 in de namiddag krijg ik trek. Echt honger is het niet echt, want mijn lunch is nog niet zo lang achter de rug. Het is eerder zin. Trek in iets zoet. Je kent dat wel … En het gevaar is dan meestal als je 1 koekje uit het pak haalt, er nog één volgt en nog één en nog één … en voor je het goed en wel beseft, is het pak leeg. Eerlijk, mij is het al vaak overkomen. Dat zijn echt dingen die ik wil vermijden, want ik voel me na zo’n ongezonde schroeppartij altijd razend slecht. Overdag kan ik me meestal wel nog inhouden en eet ik niet snel een pak koekjes op. Maar voor tv is het een stuk lastiger, want dan krijg ik soms zin om iets te snacken. Vaak is het een gewoonte hoor. In plaats van dan naar de ijskast te hollen en het eerste, beste stuk van een chocoladereep af te breken, vind ik het super leuk om mijn eigen gemaakte gezonde repen boven te toveren. Het is ook een ideale snack voor het sporten, want havermout zorgt voor energie en de dadels maken de repen zoet. Ik volg training in Venice Beach in Gent en deze snackrepen zijn mijn ideale preworkoutsnack Of een perfecte namiddag snack. Helemaal niet moeilijk om te maken en je hebt met deze ingrediënten snacks voor een hele week.havermoutrepen met bosbessen

Ingrediënten voor 8 repen:

 •  85 g veenbessen
 • 100 g blauwe bessen
 • 8 dadels, zonder pit, in stukjes
 • 30 g zonnebloempitten
 • 15 g kokos
 • 50 g amandelen
 • 25 g honing
 • 125 g havermout
 • 2 el water

Bereiding:

 1. Zet een kommetje op het vuur en doe er de verse bosbessen en gedroogde veensbessen in. Zet het vuur zachtjes aan en laat het voorzichtig warm worden tot de bosbessen hun sap verliezen en mooi zacht worden. Voeg eventueel een scheutje water toe, want het kan makkelijk aanbakken. 
 2. Ontpit de dadels. Haal de pit eruit. Doe in de blender samen met de havermout en de amandelen. Mix door elkaar en voeg dan de andere ingrediënten toe. Meng alles nog eens goed en voeg als laatste de bosbessen en veenbessen bij. 
 3. Doe wat bakpapier in een bakvorm en doe er het mengsel aan. Druk goed aan. Zet nu in een warme oven op 180°C gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en snij er dan repen van. 
 4. Je kan de repen zeker een week bewaren in de koelkast. 
1 Comment
 • Sofie
  Posted at 18:39h, 25 augustus Beantwoorden

  Dag Julie,
  Dat lijkt me een lekker koekje voor mijn dochterjes om mee naar school te nemen. Dat komt het to do lijstje van dit weekend!
  Groetjes,
  Sofie

Post A Comment