Kleurrijke yoghurt met passievrucht, kiwi, granaatappel en blauwe bessen

yoghurt met passievrucht

Kleurrijke yoghurt met passievrucht, kiwi, granaatappel en blauwe bessen

Ik heb het geleerd van Pascale Naessens om anders (zonder brood) te gaan ontbijten. Vandaag zijn low-carb diëten hip en iedereen valt precies af door minder brood, aardappelen en pasta te eten. Ik weet niet of ik dat een goede evolutie vind. Vroeger dacht ik ook dat we gewoon maar minder koolhydraten moesten gaan eten. Vaak bewegen we te weinig en eten we teveel koolhydraten (en in deze gevallen, is het zeker goed om minder koolhydraten te eten). Maar toch zou ik het belang van koolhydraten niet onderschatten, zeker in combinatie met sport. Na jaren koolhydraatarm te eten, begon ik me op een gegeven moment futloos en moe te voelen. Oké, ik sportte ook veel en dan is een low-carb eetgewoonte waarschijnlijk gewoon niet goed (je moet ook kijken naar welk lichaamstype je bent, natuurlijk). Dat ik mijn sport- en eetgewoontes stilletjes aan een beetje aan het aanpassen ben, kon je hier al lezen. Ik eet meer proteïnen dan anders en voeg ook geregeld carbs toe aan mijn maaltijd. Maar terug ontbijt met brood? Nee, daar heb ik geen zin meer in. Het hoeft ook niet. Koolhydraten kan je evengoed eten bij de lunch of avondmaaltijd. Fruit is trouwens ook een goede bron van carbs (maar daar loop je echt geen halve marathon mee). Ik probeer vooral ’s avonds bij mijn hoofdmaaltijd terug wat meer carbs toe te voegen. ’s Morgens zweer ik bij mijn yoghurt met vers fruit. Ik varieer ook heel veel. De ene dag zijn het aardbeien en blauwe bessen, de andere dag ga ik voor mango en appel. 

Ingrediënten voor 1 ontbijt

 • 3 el griekse magere yoghurt
 • 1 passievrucht
 • 1 kiwi, in stukjes
 • 1 el blauwe bessen
 • 1 el granaatappelpitten
 • 1 el lijnzaad
 • 1 el chiazaad

Bereiding:

 1. Doe de griekse yoghurt in een kommetje. Pers de zaadjes en het sap uit de passievrucht door hem uit de duwen boven de yoghurt. Snij de kiwi in stukjes en voeg bij de yoghurt. Werk af met blauwe bessen, granaatappelpitjes, lijnzaad en chiazaad. 
2 Comments
 • Sien
  Posted at 12:38h, 28 mei Beantwoorden

  Hey Julie!
  Ik heb een vraagje,
  Ik vroeg me af welke griekse magere yoghurt jij gebruikt bij je ontbijt?
  Alvast bedankt!

  • Julie vwee
   Posted at 20:55h, 28 mei Beantwoorden

   Goh dat hangt er een beetje vanaf in welke winkel ik ben. Voor ontbijt neem ik altijd griekse magere yoghurt met zo 0% procent vet. In Albert H hebben zo een pot van 500 ml en das wel handig 🙂
   Soms ben ik in delhaize en daar is de grote pot van 500 ml magere yoghurt met 2% vet. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Ik neem gewoon altijd magere yoghurt als het voor het ontbijt is.
   Voor een dipsaus ofzo neem ik meestal wel volle yoghurt.

Post A Comment