32. Geboren in Waregem. Blijven hangen in Gent. Ik hou van (gezond en) veel eten. Tegen appeltaart zeg ik nooit nee. Ik eet om te sporten en sport om te eten.
Ontdek de praktijk
MAAK AFSPRAAK BIJ JULIE
Via mijn Instagram merkte ik al dat deze ovenschotel met knolselderpuree en gezonde bechamelsaus een heel populair receptje zou worden. Een aantal weken geleden toonde ik de bereiding via mijn stories en ik kreeg er heel veel vraag naar. Zoals beloofd heb ik opnieuw foto’s genomen en de hoeveelheden genoteerd zodat ik jou mijn exacte recept hiervoor kan delen.
Het fijne aan receptjes bedenken en uitproberen is dat ik het vanaf nu niet meer alleen voor de blog doe, maar ook voor Nutrimedicine. Samen met voedingswetenschapper Amandine ben ik Nutrimedicine opgestart. Deze blog hier ben ik ooit gestart vanuit mijn interesse in een gezonde levensstijl. Volg ons zeker op Instagram als je meer wil weten over onze werkwijze en praktijk.
In het verleden volgde ik al tal van opleidingen zoals natuurvoedingsadviseur bij Civas en gezondheiscoach aan de Europese Academie. Vandaag ben ik bezig met de online opleiding Precious Nutrition en daarnaast volg ik de Physical Coach opleiding om Personal Trainer te worden. En in januari start ik de orthomoleculaire opleiding bij KPNI. Dat allemaal om voor eens en altijd mijn droom na te gaan en van mijn passie mijn beroep te maken.
Voorlopig ga ik het combineren met mijn freelance activiteiten als Online Marketeer. Je kan me dus ook nog steeds inhuren op vlak van online marketing.
Om één of andere reden ben ik ook wel blij met mijn achtergrond als marketeer. Ik geloof dat alles op zijn tijd komt en mijn tijd een aantal jaar geleden nog niet was aangebroken om als voedingscoach aan de slag te gaan. Mijn kennis en bagage dat ik vandaag meedraag ik heel waardevol om van Nutrimedicine een succes te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
(1 grote schotel):
Voor de knolselderpuree:
Voor de ovenschotel:
Voor de bechamel met ricotta:
Bereiding:
Snij de broccoli in roosjes en blancheer kort in kokend water met zout. Minder dan 5 minuten laten koken volstaat. Ik doe altijd een scheutje bicarbonaat in het water, zo blijft de broccoli groener van kleur. Geniet af en spoel met koud water.
Voor de puree:
Schil de knolselder. Doe in kleine stukjes. Zet een pot water op het vuur met een goede snuif zout en doe er de knolselder in. Breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten koken tot de knolselder gaar is. Als de groenten gaar zijn, giet je ze van het vuur.
Stamp ze plat tot een puree. Voeg ongeveer 100 ml melk toe tot je een smeuïge puree krijgt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Bak het rundsgehakt in een droge koekenpan. Je hoeft geen vetstof te gebruiken. Het gehakt verliest vanzelf wat vet, waardoor geen extra vet nodig is om het gehakt in te bakken. Kruid met peper en grof zout. Doe er eventueel wat extra kruiding in. Zoals een beetje kaneel & komijn.
Maak de gezonde bechamel:
Neem een mengschaaltje en men daar de ricotta los met de eieren en de platte kaas.
Maak nu de ovenschotel: leg onderaan een laag knolselderpuree, daarboven het gebakken gehakt, daarboven de broccoliroosjes en werk af met de “bechamelsaus” en de gemalen kaas.
Zet de schotel in een warme oven op 185 graden gedurende 25 minuten.
Misschien vind je deze receptjes ook lekker:
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.