pasta carbonara met champignons en erwtjes

pasta carbonara met erwtjes

pasta carbonara met champignons en erwtjes

Elke week een nieuw receptje. Dat was de afspraak. Ik weet het. Maar ik ben met 1001 dingen tegelijk bezig waardoor ik door het bos de bomen niet meer zie. Maar deze pasta Carbonara kon ik jullie niet onthouden. Echt heerlijk. De erwtjes geven dit gerecht zo en heerlijke bite.

De laatste tijd word ik wel eens getaged als jullie één van mijn gerechtjes maken. Dat doet me echt heel veel deugd. Er kruipen best wat uurtjes werk in de blog, waardoor ik enorm veel energie haal in van jullie horen. De pastinaakrisotto hebben jullie al massaal gemaakt. En ook de balletjes in tomatensaus met parelcouscous en feta zal ik al vaak terugkomen. 

Voor de rest ben ik werk aan het maken van mijn eigen online zichtbaarheid. Ik heb een nieuwe Instagramaccount gestart waar ik al mijn tips over social media en online advertising deel. Met de blog verdien ik eigenlijk geen centjes. Dat hoeft ook niet. Het is gewoon leuk als jullie massaal delen. Maar met mijn freelance activiteiten als online marketeer dan weer wel. En dat stuur ik vanaf nu ook de wijde wereld in. 

Bereiding voor 4 personen

 • 500 g volkorenpasta
 • 250 g pancetta, in blokjes
 • 250 g champignons, in vieren
 • 300 g erwtjes
 • 1 ui, in stukjes
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 200 g pecorino
 • 4 eieren
 • olijfolie
 • Verse peterselie & bieslook
 • optioneel: een scheutje melk
Pasta Carbonara met erwtjes

Bereiding

Breng water aan de kook met een goede snuif zout. Hier gaan we de pasta koken.

Snij de pancetta in blokjes. Je kan hiervoor ook spekjes gebruiken. 

Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot op matig vuur. Bak hierin de stukjes spek. 

Haal uit de pan. En laat uitleggen op keukenpapier.

Maak de champignons proper. Snij ze in vieren. En bak ze in dezelfde pan met een goed klontje boter of een scheutje olijfolie. Champignons hebben best wel wat vetstof nodig. 

Pel de ui en snipper hem in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de look. Voeg toe bij de pan met champignons. Stoof goed aan.

Ondertussen kook je de pasta gaar. Ik doe daar altijd een minuutje af dan wat op de verpakking staat. Bewaar een kopje van het kookvocht van de pasta.

Klots de eieren los en voeg goed wat peper toe. 

Rasp de pecorino fijn en voeg toe bij het eiermengsel.

Strooi de diepvrieserwtjes in de pan met champignons. Voeg ook de spekjes terug toe. En voeg daarna de uitgelekte spaghetti toe. 

Schenk het kopje kookvocht van de pasta in de pot en meng alles goed door elkaar.

Op het einde (je haalt de pastaschotel best van het vuur, want je wil geen omelette krijgen) voeg je het eiermengsel met de pecorino toe. De eieren mogen niet stollen, dus werk op een zacht vuur. 

Werk af met verse peterselie, bieslook en rasp er nog wat pecorino over. 

 

Tags:
No Comments

Post A Comment