Deze pastinaakrisotto is geïnspireerd op een receptje van Jeroen De Pauw van Njam.tv. We hebben er een beetje onze eigen touch aangegeven. Ik moet toegeven dat de selder echt wel een super lekkere smaakmaker is in deze pastinaakrisotto. En uiteraard ook ui, maar dat spreekt voor zich 😉
Iedereen die me op Instagram volgt, kon de bereiding van mijn pastinaakrisotto al in mijn stories volgen (het recept staat ook in mijn hoogtepunten). Pastinaak behoort bij het clubje van de vergeten groenten, maar ik vind het al lang geen vergeten groente meer. De laatste jaren zijn deze groenten helemaal aan hun comeback toe. Net zoals de aardpeer, winterpeen, peterseliewortel, … Je vindt deze groenten één voor één heel makkelijk in de winkelrekken.
Ik vind pastinaak super lekker. Je kan er eindeloos mee variëren. Denk maar aan frietjes van pastinaak, pastinaakpuree of gebruik de pastinaak in een ovenschotel met allerlei groentenrestjes uit de koelkast zoals in deze groentencrumble.
Het geheim van een goede risotto zit hem in het vocht. Je moet er voldoende vocht aan toevoegen. De witte wijn, bouillon en pastinaakpuree zorgen in dit recept voor het vocht. Geef de risottorijst genoeg tijd om zoveel mogelijk vocht op te nemen. Risotto kan eigenlijk niet mislukken. Je begint altijd met het fruiten van een uitje en een paar teentjes knoflook. In dit recept zorgt ook selder voor de lekkere smaak van de risotto. Echt waar, ui & selder zijn mijn favoriete smaakmakers in de keuken. Risotto blus je af met witte wijn en daarna koken in bouillon tot de rijst gaar is. Alleen zo krijg je de perfecte risotto. Dit recept is een tikkeltje specialer door de pastinaakpuree, maar dat maakt de risotto net extra romig! Dat maakt het gerechtje dus nog beter.
Deze risotto met pastinaak is lekker romige van smaak en heeft een heerlijke bite door de spekjes. En paddestoelen passen hier ook helemaal bij! Risotto en paddestoelen is gewoon een standaard combinatie. Aangezien de lente is begonnen, zou je de champignons kunnen vervangen door erwtjes. Ook een heerlijke combinatie.
Voor de pastinaakpuree:
Voor de risotto:
Heb je dit receptje gemaakt? Laat me een berichtje na via Facebook of Instagram. Of tag mijn account @hapjesprinses in je verhaal. Dat is zo fijn! Ik steek echt heel veel tijd in fotograferen en de gerechtjes uitschrijven. Daarom doen zo’n berichtjes, likes of shares me echt deugd. Dankjewel allemaal.
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.