Dit is zo’n ovenschotel dat wel vaker op tafel staat. Niet alleen omdat hij zo waanzinnig lekker is, maar bovendien is het erg weinig moeite om deze ovenschotel in elkaar te flansen. Stukjes kip gekruid met Provençaalse kruiden, paprika en cayennepeper. Rode ui, look en tomaten doe je bij de kip. Wat zongedroogde tomaatjes voor extra veel smaak. Afwerken met een laagje mozzarella, parmezaan en panko voor een lekker korstje. Goed kruiden met gedroogde kruiden en je ovenschotel is klaar om de oven in te gaan. Een dik halfuur later heb je waanzinnig lekker eten. De geur in mijn keuken kwam precies uit een lekker Italiaans familierestaurantje. Onlangs kreeg ik van Falksalt enkele potjes zoutschilfers toegestuurd en ik zou hier nooit niets over posten, mocht ik er niet wild van worden, maar echt zalig zeezout. Ze hebben 12 verschillende smaken en iedere toegevoegde smaak is 100% natuurlijk waardoor de aroma’s een heerlijke extra smaakbelevening geven bij elk gerecht. Bij deze ovenschotel met kip gebruikte ik wat extra Falksalt wild garlic. Look en warme tomaten kunnen eigenlijk niet zonder elkaar.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kipfilet, in grote stukken
2 teentjes knoflook, in stukjes
2 kleine rode uien, in stukjes
250 g kerstomaten, gehalveerd
4 tomaten, in stukjes
2 paprika’s, geschild, in stukjes
150 g halfgedroogde tomaten + de olie, uit blik
gedroogde kruiden: chili, cayennepeper, (gerookt)paprikapoeder, piment d’espelette, provençaalse kruiden, oregano, marjolein (kies maar zelf wat je erin wilt doen)
2 tl sambal
1 bolletje mozzarella
geraspte parmezaanse kaas
panko
Bereiding:
De kipfilets heb ik in iets kleinere stukjes gedaan. De kleintjes heb ik gehalveerd. De grote kippeborsten in drie gesneden. Kruid ze goed met wat gedroogde kruiden naar smaak. Ik heb er (gerookt)paprikapoeder, cayennepeper en Provençaalse kruiden over gestrooid. Leg de stukken kip in een grote ovenschaal.
Snij de rode ui en look in stukjes en voeg bij de kip. Doe er de stukjes tomaat en paprika bij en het doosje gedroogde tomaatjes. In de zongedroogde tomaatjes heb ik vlug mijn mes eens ingezet en voeg bij de andere ingrediënten.
In plaats van olijfolie bij de schotel te doen, doe ik er de olie van de zongedroogde tomaatjes bij. Je hoeft er niet al de olie bij te doen. Een beetje is voldoende, zodat de kip en tomaatjes wel goed bedekt zijn met een laagje olie. Kruid ook alles nog verder met gedroogde kruiden naar smaak en om alles wat pittig te maken doe ik er nog 2 tl sambal bij. Meng alles goed. Dat doe ik met mijn handen. Dat mengt makkelijker dan met een lepel, want mijn schotel zit behoorlijk vol.
Bovenop leg ik nu wat plakjes mozzarella en werk ik af met wat parmezaan en panko. De panko zal zorgen dat je een harder korstje krijgt.
TIP: wees niet te zuinig met gedroogde kruiden. De schotel mag goed wat smaak hebben. En de sambal zorgt voor pit dus als je het graag wat pikant hebt, voeg dan nog wat extra toe.
Wil je meer receptjes in je mailbox? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg wekelijks een recept + voedingstips in je mailbox!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Klinkt echt super lekker! Voor mij is het nu nog te warm voor ovenschotels, maar ons tropische klimaat kennende kunnen we dit volgende week al gaan maken xD
Dat ziet er lekker uit! Deze wil ik zeker eens proberen.
De ovenschotel moet een halfuurtje in de oven maar op hoeveel graden?
Alvast bedankt! En ik kijk er naar uit om nog receptjes uit te proberen.
Hangt echt af van de oven en hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Minimum een halfuurtje. Die van mij heeft er 40 minuten in gezeten.
Leuk om te horen 🙂
Groetjes Julie
Ja hoelang kan ik niet goed zeggen, is afhankelijk van je oven en van hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Ikzelf heb het op 180°C in de oven gestoken gedurende ongeveer 40 minuten.
Groetjes Julie
We gebruiken cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Accepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Klinkt echt super lekker! Voor mij is het nu nog te warm voor ovenschotels, maar ons tropische klimaat kennende kunnen we dit volgende week al gaan maken xD
Dat ziet er lekker uit! Deze wil ik zeker eens proberen.
De ovenschotel moet een halfuurtje in de oven maar op hoeveel graden?
Alvast bedankt! En ik kijk er naar uit om nog receptjes uit te proberen.
Hangt echt af van de oven en hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Minimum een halfuurtje. Die van mij heeft er 40 minuten in gezeten.
Leuk om te horen 🙂
Groetjes Julie
Wij hebben gisteren zitten smullen van deze ovenschotel, een aanrader!
Zo leuk om te horen 🙂
Overheerlijk was dit! Wij hebben de kip vervangen door balletjes. Vingers en duimen afgelikt! 🙂
Leuk om te horen 🙂
[…] Pittig dinertje van Hapjesprincess – Pittige ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella […]
mmmm, ziet er heel erg lekker uit! Op hoeveel graden zet ik de oven?
Op 180°C
De schotel zit nu in de oven. Heel erg benieuwd naar de smaak en vooral naar de geuren van dat Italiaans restaurantje
Hopelijk was het lekker 🙂
Ik zou dit receptje willen uitproberen. Alleen zie ik niet meteen staan op hoeveel graden dit moet en hoelang? 🙂
Ja hoelang kan ik niet goed zeggen, is afhankelijk van je oven en van hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Ikzelf heb het op 180°C in de oven gestoken gedurende ongeveer 40 minuten.
Groetjes Julie
Dit is zoooooo waamzinnig lekker!! Maak het regelmatig. Dank je wel voor het recept
Leuk om te horen 🙂
Alweer een toppertje Julie 🙂 ! Super gemakkelijk, snel én gezond. Steeds leuk om gerechtjes klaar te maken van op jouw blog. X Klara
Leuk om te horen 🙂
Hoi,
Ik zou hem op voorhand maken. Denk je dat dit kan? laat ik hem dan garen en erna opnieuw opwarmen?
Ja, kan zeker op voorhand, alleen zorgen dat de kip niet te lang in de oven blijft, anders wordt ze taai 🙂
net klaargemaakt, ze vonden het lekker!! Wel 40 minuten in oven want na half uur toch niet gaar
Klinkt super, ik maak deze vandaag 🙂
Als ik er pasta bij wil verwerken, doe ik die dan ongekookt in de overschotel ?
Super lekker !!!
Wordt een blijvertje !
Hallo, wat is Panko ?? Ik heb er nog nooit van gehoord en ik wil heel graag dit recept maken.
Dat koop je gewoon in de supermarkt. Da’s eigenlijk gewoon broodkruim…
Dag Julie, serveer je nog iets bij deze schotel zoals pasta, slaatje, … ? Of is dat niet nodig?
Ziet er een heerlijk recept uit! Deze ga ik zeker eens uitproberen. Dankjewel voor dit top receptje!
Jullie bakken de kip niet eerst aan in de pan? Groetjes Ann
Dat klopt, die wordt direct in de oven gebakken 🙂
ik ga het zondag voor de eerste keer maken , benieuwd !!!wat serveer je er het beste bij ? pasta , rijst , frietjes , puree ?
Rijst 🙂
voor de vegetariërs onder ons zou ik quornblokjes gebruiken , iemand nog een andere tip IPV quornblokjes
Vandaag op de menu…zonnig receptje bij een regenachtige dag. ?