Vandaag post ik deze makkelijke salade met geroosterde bloemkool en linzen. Hierbij heb ik me laten inspireren door Karolien van Karola’s Kitchen. Meestal vind ik mijn inspiratie voor gerechten altijd wel ergens. Soms komt het helemaal uit mezelf en anders laat ik me inspireren door tv-koks zoals Jeroen Meus of Jamie Olivier. Thuis staat onze tv heel vaak op kookprogramma’s. Vooral dankzij mijn vriend Frank. Dagelijks zet hij de zender op Njam en als hij één aflevering van Dagelijkse kost mist, vraagt hij die altijd opnieuw op. Hoewel we een heel andere stijl van koken hebben, zijn we beiden erg fan van Jeroen & Jamie. Naast kookprogramma’s laat ik me ook graag inspireren door nieuwe kookboeken of kookmagazines. Meestal voeg ik nog allerlei ingrediënten toe of pas ik het gerechtje wat aan naar mijn gevoel. Maar deze salade met geroosterde bloemkool zat eigenlijk al helemaal goed. Ik ben dol op komijn en tahin. Ik heb een beetje gevarieerd met de hoeveelheden en kruiden. Karolien haalde haar inspiratie voor dit gerechtje ook bij één van mijn favoriete blogs ‘The Green Kitchen’. Een heerlijk groentegerecht dat perfect is als lunch of als bijgerecht bij het avondeten.
Het is ook een heel makkelijke en snelle salade.
Je legt de roosjes bloemkool en stukjes venkel op de bakplaat. Strooi er dan wat komijn, kaneel en gember over om helemaal in Midden-Oosterse sferen te komen. Wat hou ik van die Midden-Oosterse keuken. De heerlijke geur, de krachtige en kruidige smaak. Je keuken vult zich echt in een oase van kruiden. Eens de groentjes geroosterd zijn, voeg ik een zakje linzen van HAK toe. Wat zijn die kant-en-klare zakjes van HAK super handig. Ze hebben nog steeds een pure smaak en stevige bite doordat ze in het zakje gaar worden gestoomd. Linzen zijn ook heel vezel- en eiwitrijk waardoor ze goed passen in een gezond voedingspatroon. Ik kook echt nooit nog zelf linzen. Waarom zou ik ook, als het veel sneller en lekkerder is om snel zo een zakje van HAK onder mijn slaatjes te mengen? De HAK pouches staan dus standaard in mijn voorraadkast.
Ingrediënten voor 2 grote eters:
Tahindressing:
Bereiding:
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.