Snelle auberginelasagne met tomaat, mozzarella en pesto

auberginelasagne

Snelle auberginelasagne met tomaat, mozzarella en pesto

Vandaag was toch anders wakker worden na alle ellende van gisteren die ons allemaal in het hart heeft getroffen. Ik heb er eigenlijk geen worden voor. Het is schrikwekkend dat het er in de wereld zo hard en meedogenloos aan toe gaat. Het tast mijn onbezonnenheid aan. Ik ben weer eens een illusie armer. Nooit zal ik nog op dezelfde vrolijke manier de luchthaven van Zaventem binnenwandelen. Overal voelde ik me veilig, stond weinig stil bij het idee dat veel mensen echt niet zoals mij vol liefde zitten. Maar alleen uit haat en frustratie handelen. Ooit wil ik hele schattige en mooie kindjes op deze wereld zetten en heel soms twijfel ik of dat de dag van vandaag wel de moeite is. Dan wil ik alleen maar ontsnappen. Weg van deze wereld en reizen naar een nieuwe, mooiere wereld. Weg van de treurige regendruppels en op naar een mooie nieuwe wereld … Waar de lucht blauw is en de dromen waarvan je durft dromen uitkomen. En dromen doe ik … Dromen van liefde. Het enige en allerbelangrijkste in deze fucked up world is LIEFDE. Mijn geloof dat liefde alles overwint ben ik nog steeds niet kwijt. En ik ben zeker dat mijn liefde voor mijn gezin zooooo warm zal zijn dat ik ze zo goed mogelijk zal proberen beschermen voor alle onrecht op deze wereld.  Als ik ze genoeg liefde geef, dan zal hun hartje ook vol liefde zitten en iemand met een hart vol liefde, kan alleen maar een mooi, puur en oprecht persoon worden.

“We were all just humans, drunk on the idea that love, only love, could heal our brokenness”

Deze auberginelasagne met tomaat, mozzarella en pesto heb ik vlug na het sporten in elkaar geflanst. Hou ik wel van. Kijken wat er nog in de koelkast ligt en daarmee vlug iets maken. In korte tijd een heerlijk gerecht op tafel zetten, geeft dubbel zoveel voldoening. Deze auberginelasagne is absoluut een voltreffer op drukke dagen. Ik maakte al eens eerder een lasagne met gegrilde groenten zoals deze hier, maar die is behoorlijk wat werk. Vanavond hebben we geen tijd om lang in de keuken te staan. Ik ben druk aan het studeren, want zaterdag heb ik mijn examen voedingsleer. Toch wil ik nog sporten en als ik tijd maak om te sporten, leiden mijn cooking classes daar wel eens onder. Dus we gaan voor een snelle versie voor auberginelasagne. Gewoon de aubergine in plakjes snijden, garen in de oven met wat gedroogde Provençaalse kruiden, peper en grof zout. En dan maak je torentjes met tomaat, mozzarella en pesto. Een heerlijke combi die echt nooooooooit verkeerd kan gaan. Deze versie moet je trouwens ook eens proberen. Mmmmm! Wat zijn aubergines zalig!!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 aubergine, in plakjes
 • 1 bolletje mozzarella
 • 2 tomaten
 • 1 potje groene pesto
 • peper en grof zout
 • Provençaalse kruiden
 • olijfolie

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snij de aubergine in gelijke plakjes. Dit gaat makkelijkst met de mandoline. Leg ze op een bakplaat. Besmeer met wat olijfolie, peper, grof zout en Provençaalse kruiden. Zet ze 10 minuten in de oven op 180°C.
 3. Ondertussen snij je de mozzarella en de tomaten in plakjes.
 4. Als de aubergines uit de oven komen maak je torentjes. Neem een plakje aubergine. Doe er wat pesto op. Daarboven een laagje tomaat. Weer een plakje aubergine, wat pesto en de mozzarella. Opnieuw aubergine, pesto, tomaat en aubergine. En ga zo door tot je twee torentjes hebt.
 5. Serveer met een groene rucola salade met balsamico en kerstomaatjes.
3 Comments
 • Manon
  Posted at 12:32h, 23 maart Beantwoorden

  Dat ziet er heel erg lekker uit

 • sherry
  Posted at 23:42h, 25 maart Beantwoorden

  Dat ziet er lekker uit. Ik ben dol op aubergine, mozarella en pesto. Een goede recept voor mij. Morgen zal ik hem uitproberen.
  xxx

 • cher
  Posted at 12:40h, 27 juli Beantwoorden

  Dat ziet er yummy uit! zeker het proberen waard.

Post A Comment