Tartaar met gerookte zalm, komkommer en Marlene Granny smith

tartaar met granny smith en gerookte zalm

Tartaar met gerookte zalm, komkommer en Marlene Granny smith

Deze tartaar met gerookte zalm, granny smith en komkommer is een samenwerking met Marlene appels. Fruit in mijn gerechtjes gebruik ik niet zo vaak. Maar als er één heel dankbaar stukje fruit is om mee te koken, is het de appel wel. Je hebt ze in allerlei kleurtjes en smaken. Hoe sappiger, hoe lekkerder. Althans da’s mijn mening. 

Zeker in desserts is appel één van mijn favoriete ingrediënten en geef toe: wie eet nu niet graag een heerlijke, zoete, appelcake? Ik maakte op de blog trouwens ook al een appelcake zonder suiker. Of toch min of meer, want Canderel blijft natuurlijk ook wel suiker (voordeel: geen kcal). Je vindt deze appelcake hier.

Als we het dan toch over desserts hebben, kan ik wel zeggen dat appelcrumble mijn ultieme favoriet is! Ook meteen het eerste dessertje dat Frank ooit voor me heeft klaargemaakt. En zeggen dat hij toen nog niet eens wist dat appelcrumble mijn favoriet is. Hij had toch behoorlijk goed ingeschat dat je met een appelcrumble echt kan scoren!

Zoals ik eerder al zei, heb ik dit recept voor Marlene Appels uitgewerkt. Ze hebben 5 verschillende soorten appels in België te koop en ik koos voor een receptje met de Granny Smith. Een lekkere, zure en krokante appel. Past perfect bij deze klassieke tartaar met zalm en komkommer. 

Ook deze zalmbonbon is een gelijkaardig voorgerechtje met Granny Smith en perfect om te serveren als je gasten hebt.

tartaar met zalm en granny smith

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine rode ui, in kleine stukjes
  • 1 rode chilipeper, in fijne stukjes, zonder zaadjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 granny smith (Marlene)
  • 300 g gerookte zalm
  • Een toefje wasabipasta
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • Sap van 1/2 limoen
  • Sushi-azijn
  • Olijfolie
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie

Bereiding:

  1. Snij de rode ui in kleine stukjes. Doe hetzelfde met het rood pepertje.
  2. Schil de komkommer. Verwijder de vochtige zaadlijstjes uit de komkommer. Snij in kleine blokjes.
  3. Schil de granny smith en snij hem ook in kleine stukjes. 
  4. Snij ook de gerookte zalm in stukjes en doe alles in een mengschaal. 
  5. Breng de salsa op smaak met het sap van de limoen, een toefje wasabi, een scheutje sushi-azijn, een lek olijfolie en peper en zout. 
  6. Werk af met de verse kruiden en het lente-uitje. 
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng alles goed. Proef en kruid eventueel nog wat extra bij. 
  9. Serveer in een metalen ring en druk de tartaar goed aan. Haal de ring weg. Werk af met eventueel nog wat extra olijfolie.
No Comments

Post A Comment