Fastfood in a healthy-way! Net waar ik van hou. ‘Ramen’ is een Japanse noedelsoep in bouillon met allerlei verschillende topics. Met dit recept kan je eindeloos variëren. Ik koos vandaag voor mini-asperges, shiitakes en paprika. En voegde ook wat kokosmelk toe. In principe hoort in een Japanse ramen geen kokosmelk. Je gebruikt enkel bouillon. Ik […]

Recepten, Veggie

maart 25, 2020

Japanse ramen met miso, kokos en groentjes

Japanse misosoep

Eén van mijn favoriete Italiaanse gerechtjes is melanzane alla parmigiana. Ik eet dat zoooooooo graag en heb er ook duizend varianten op. Als dit op de kaart staat bij de Italiaan dan twijfel ik niet meer. Het gerecht stelt me zelden teleur! Vorig weekend gingen we zelfs 2x bij de Italiaan langs. Frank en ik […]

Recepten, Veggie, Warm eten

november 22, 2019

Melanzane alla parmigiana met geitenkaas

aubergine parmigiana

Deze bloemkoolpuree met shiitakes en kerstomaatjes kwam tot stand uit tijdsgebrek. Ik wil met weinig ingrediënten toch erg veel smaak in mijn maaltijden steken. Snel, eenvoudig en toch één voor één smaakbommetjes. Dat zijn écht de gerechtjes die ik keer op keer op tafel wil toveren. Sinds ik elke avond pas na zessen thuiskom, daarna […]

Recepten, Veggie, Warm eten

mei 18, 2018

Bloemkoolpuree met shiitakes en kerstomaten

Deze carpaccio van vijgen, tomaten en feta is geïnspireerd op een gerechtje van Pascale Naessens. Zij doet er geen schijfjes tomaat tussen, maar ik vind het net nog lekkerder met wat tomaatjes bij! Je kan het als voorgerecht of als lunch op tafel serveren. Zo eenvoudig en snel klaar waardoor ik het wel wekelijks op mijn […]

Lunch, Salades, Veggie

februari 5, 2018

Carpaccio van vijgen, tomaten en feta

carpaccio van vijgen

De foto van de groenterol stond al even geleden op mijn instagramaccount. Ik weet nog perfect wanneer ik dit gerechtje heb gemaakt. ’t was die dag zot warm. Volop zomer dus! En lucky me: die dag had ik een vrije dag. Ik zei tegen mister Tank (mijn vriend dus)! Ik zal wel nog eens koken. Het laatste […]

Bijgerechten, Veggie

januari 15, 2018

Lekkere sidedish: groenterol met aubergine, courgette en tomaat

Deze salade met geroosterde aubergines barst van versheid en smaak. Geroosterde aubergines daar ben ik echt dol op! De smaak is zo vol en hemels lekker en als je ze een tikkeltje roostert ook lekker knapperig. Ik doe er altijd heel wat gedroogde kruiden op zoals tijm, oregano en/of Provençaalse en uiteraard peper en grof zout. […]

Lunch, Salades, Veggie

mei 17, 2017

Geroosterde aubergines met tahinidressing

aubergine met tahin

… Maar dan zonder pasta. Het is een heerlijke ovenschotel met laagjes aubergines, ricotta en mozzarella. En weet je wat zo leuk is aan dit gerechtje? Het is met zoveel liefde gemaakt! Maar serieus he. Al mijn gerechtjes zijn uiteraard met liefde gemaakt, maar dit nog net iets meer 😉 Deze auberginelasagne was echt voor iemand […]

Recepten, Veggie, Warm eten

december 15, 2016

Auberginelasagne met ricotta en mozzarella

auberginelasagne

Heerlijke gevulde puntpaprika’s met quinoa en veel kruiden. Ik hou echt van puntpaprika’s want je kan er zo oneindig mee variëren. Om te vullen zijn ze zalig: gehakt, quinoa of enkel groenten en je hebt snel een lekkere maaltijd. Maar ook rauw zijn ze heerlijk. Fijnsnijden en gebruiken als salsa. Dat eet ik vaak als lunch […]

Recepten, Veggie, Warm eten

december 1, 2016

Gevulde puntpaprika's met quinoasalade

gevulde puntpaprika

Soms zit ik precies op een rollercoaster en snak ik naar rust. Maar op één of andere manier krijg ik die rust niet te pakken. Ik steek het op ‘my single life‘. Maar hoe fout is het niet om pas rustig te worden eens er iemand in je leven is? Ik wil die rust in […]

Lunch, Recepten, Veggie

november 22, 2016

Geroosterde groenten met hummus en haloumi

geroosterde groenten met hummus

Maaltijdboxen zijn de laatste jaren enorm aan hun opmars bezig. Onlangs heb ik de Marley Spoon box geprobeerd en deze rode rijst bowl was het resultaat. De vraag of ik zin had om twee van hun gerechten te proberen, kwam van Marley Spoon zelf. Natuurlijk! Ik probeer graag nieuwe dingen en de foto’s op hun site […]

Recepten, Veggie, Warm eten

september 21, 2016

De Rode rijst bowl van Marley Spoon

rode rijst bowl

Deze chili met zoete aardappel en rode biet is nog een laatste warm gerecht voor we de zomer in gaan. Als ik hier, vanachter mijn bureau, naar de stralende blauwe lucht naar buiten kijk, lijkt het wel zomer. De weinige wolken geven de zon alle vrijheid en ik voel de warmte van de zon op mijn hoofd schijnen […]

Recepten, Veggie, Warm eten

april 27, 2016

Chili met zoete aardappel, rode biet en rode wijn en bloemkoolcouscous

chili met zoete aardappel

Gevulde portobello komt wel eens vaker op tafel. Inspiratie voor dit gerecht haalde ik bij Ottolenghi. Eén van mijn favoriete kookboekauteurs. Hij doet bij deze portobellovulling taleggio, maar dat had ik niet in huis. Vervangen door mozzarella zou een goed idee zijn, maar ook daarmee was mijn koelkast niet gevuld. Dan maar pecorino 😉 Het recept is zo […]

Recepten, Veggie, Warm eten

april 13, 2016

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, selder en pecorino

gevulde portobello