Bloemkooltaboulé met zwarte olijfjes, dadels en feta

bloemkooltaboule

Bloemkooltaboulé met zwarte olijfjes, dadels en feta

Een gezond en zomers gerechtje kan je deze bloemkooltaboulé zeker noemen. Fris, lekker en koolhydraatarm. Ik serveer dit meestal als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Zou je ook perfect bij een zomerse barbecue kunnen serveren, want daar is het nu wel het weertje voor. Ga jij nog op vakantie? Ik voorlopig niet. Das nu echt de allereerste zomer dat ik gewoon in België ben. Kan ik nog eens de Gentse Feesten meepikken en das ook altijd wel plezant. Dit gerecht is alvast ideaal voor die summerbodies. Af en toe is het zeker aan geraden om eens wat minder koolhydraten te eten. Ik volg nu een opleiding natuurvoedingsadviseur. Super interessant. Deze bloemkooltaboulé bevat feta. Vroeger werd feta gemaakt van schapen- of geitenmelk. Nu wordt feta vooral van koemelk gemaakt. Ons lichaam verteert kaas moeilijk. Daarom geeft de orthomoleculaire voedingsleer als richtlijn om maximaal 20 gram kaas per dag te eten. Ook verteert zuivel gemaakt van koemelk moeilijker dan zuivel gemaakt van geitenmelk. We nemen de mineralen calcium, magnesium, ijzer, koper, zink en selenium en fosfor beter op uit geitenmelk dan zuivel van koemelk. Sinds kort train ik nu ook bij Venice Beach Gent. 2 x per week ga ik fitnessen en doe ik allerlei intensieve workouts om toch maar mijn body in shape te houden, want met al dat eten rondom mij, kan een beetje extra fitness geen kwaad, want sinds kort ga ik ook minder gaan lopen. Lopen vind ik nog altijd super leuk, maar het werd wat teveel en ééntonig. 
bloemkooltaboulé

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 bloemkool, in roosjes
 • 1 rode ui, fijngesnipperd
 • 1/4 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
 • 125 g kerstomaten, in vieren
 • 3 dadels, zonder pit, in kleine stukjes
 • 1 el zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
 • 100 g feta, verbrokkeld
 • peper & maldonzout
 • citroensap

Bereiding:

 1. Was de bloemkool en snij ze in roosjes. Doe ze in een blender/thermomix of keukenmachine en maal fijn zoals de grootte van couscouskorrels. Je zou ze ook kunnen raspen, maar het gaat heel snel in een keukenmachine. 
 2. Snipper de rode ui fijn. Doe een scheutje olijfolie in een kom en bak aan. Voeg er de bloemkoolkorrels bij en laat kort 3 minuten meebaken. Haal van het vuur en doe in een mengschaal. 
 3. Voeg de blokjes komkommer, kerstomaatjes en olijfjes erbij. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes. Meng alles met de bloemkooltaboulé. Kruid met peper, maldonzout en eventueel wat zeste van een citroen. Ook een kneepje citroensap mag zeker. Werk af met de verbrokkelde feta en olijfolie van goede kwaliteit. Serveer koud of op kamertemperatuur.  
No Comments

Post A Comment