Japanse ramen met miso, kokos en groentjes

Japanse misosoep

Japanse ramen met miso, kokos en groentjes

Fastfood in a healthy-way! Net waar ik van hou. ‘Ramen’ is een Japanse noedelsoep in bouillon met allerlei verschillende topics. Met dit recept kan je eindeloos variëren. Ik koos vandaag voor mini-asperges, shiitakes en paprika. En voegde ook wat kokosmelk toe. In principe hoort in een Japanse ramen geen kokosmelk. Je gebruikt enkel bouillon. Ik maakte van een basisrecept voor Japanse ramen dus mijn eigen, veggie-variant. Ik mis helemaal geen vlees, maar je kan er gerust wat blokjes kip aan toevoegen. Het hoeft helemaal niet als je net zoals ik wel eens houdt van vegetarische gerechtjes.

Kokosmelk staat echt standaard in mijn voorraadkast. Ik ben dol op curry’s. Deze viscurry met heel veel verse groentjes is ook een echt een aanrader.

Eten maakt me gelukkig. Ik probeer altijd gezond en evenwichtig te koken. Dit is niet altijd evident want ik heb een drukke job. Als zelfstandige ben ik eigenlijk nooit klaar met werken. Net daarom probeer ik in het weekend wat ‘foodprep’ te doen. Zo heb ik meestal tot woensdag lekker en gezond eten in de koelkast staan. 

Donderdag werk ik altijd van thuis. Heel vaak is die dag ook voorbehouden voor de blog. Ik plan dan altijd mijn personal training en doe daarna boodschappen in de supermarkt. Meestal shoot ik een receptje voor de blog dus dan heb ik de rest van de week ook opnieuw eten. 

japanse ramen miso soep

Ingrediënten voor 4 personen:

 
  • 1 duim gember
  • 1 kleine ui
  • 1 rood pepertje, zonder zaadjes
  • 3 teentjes look
  • 100 gr misopasta
  • 1 el sesamolie
  • 3 el rijstazijn

Voor de ramen:

  • Olijfolie
  • 1 doosje mini-asperges, in stukjes
  • 150 shiitakes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • peper
  • 1 tl sambal
  • 300 gram noedels
  • 4 eitjes
  • 3 lente-uitjes, in stukjes
japanse miso

Bereiding:

  1. Maak eerst de misopasta. Doe de gember, ui, look, misopasta, sesamolie, rijstazijn in een blender. Mix alles fijn.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pot. Voeg de shiitakes toe. Voeg een koffielepeltje van de misopasta toe. Daarna de asperges en bak goed aan. Als laatste voeg je de stukjes paprika toe. Laat de groentjes ongeveer 5 minuutjes kort aanbakken.
  3. Voeg de kippenbouillon bij de groentjes, daarna de misopasta en daarna voeg je er de kokosmelk bij. Laat alles 20 à 25 minuutjes pruttelen.
  4. Kruid af met 1 lepel vissaus, wat peper en 1 theelepel sambal.
  5. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Kook de eieren ongeveer 8 minuten in kokend water. Laat afkoelen en serveer bij de misosoep, samen met de noedels. Werk af met lente-uitjes
 

SMAKELIJK ❣ Laat gerust een berichtje na wat je vond van het receptje. Of deel het op Instagram, Facebook of Pinterest

No Comments

Post A Comment