Lekkere sidedish: groenterol met aubergine, courgette en tomaat

Lekkere sidedish: groenterol met aubergine, courgette en tomaat

De foto van de groenterol stond al even geleden op mijn instagramaccount. Ik weet nog perfect wanneer ik dit gerechtje heb gemaakt. ’t was die dag zot warm. Volop zomer dus! En lucky me: die dag had ik een vrije dag. Ik zei tegen mister Tank (mijn vriend dus)! Ik zal wel nog eens koken. Het laatste jaar is het vooral hem in de keuken geweest. 

Terug naar mijn vrije dag. Ik liep in ’t stad en wou een stukje vlees kopen voor bij deze heerlijke sidedish vol groentjes. De Aula binnen dan maar! Daar heb je altijd overdreven veel keuze aan vlees. Ik kocht zo 2 stukjes gerijpt vlees. Gewoon omdat ik weet dat Tank dat wel kan smaken. Zo waren we alletwee blij. Ik mijn groentjes. Hij zijn stuk vlees. En om hem helemaal blij te maken, had ik er nog krielaardappelen in de oven bij gemaakt. En nu geef ik jullie graag het receptje voor deze groenterol met aubergine, courgette en tomaat.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 aubergine, in schijfjes
 • 1 courgette, in schijfjes
 • 3 tomaten, in schijfjes
 • 1 rode ui, in schijfjes
 • Enkel takjes verse rozemarijn en verse tijm
 • Olijfolie
 • Peper & Zout
 • Gedroogde kruiden: oregano, tijm, provençaalse kruiden

Bereiding:

 1. Snij de aubergine, courgette en tomaten schijfjes. Idem met de ui. Zorg dat je dunne partjes uit hebt. Die kan je dan tussen de groentjes verdelen.
 2. Verdeel nu de schijfjes in een ovenschotel. Een schijfje aubergine, een schijfje courgette. Tomaat en ui.
 3. Verdeel de verse kruiden ertussen.
 4. Giet goed wat olijfolie over de groentjes. Kruid met peper, zout en goed wat gedroogde kruiden.
 5. Zet gedurende 45 minuten in een warme oven op 185°C.
 6. PS. Je steekt de schotel er beter wat te lang in. Kan best zijn dat 45 minuten niet genoeg is, omdat de groentjes redelijk dicht tegen elkaar aan liggen. Belangrijk is om goed te kruiden en best wel wat olijfolie te gebruiken.
No Comments

Post A Comment