Gevulde portobello komt wel eens vaker op tafel. Inspiratie voor dit gerecht haalde ik bij Ottolenghi. Eén van mijn favoriete kookboekauteurs. Hij doet bij deze portobellovulling taleggio, maar dat had ik niet in huis. Vervangen door mozzarella zou een goed idee zijn, maar ook daarmee was mijn koelkast niet gevuld. Dan maar pecorino 😉 Het recept is zo […]

Recepten, Veggie, Warm eten

april 13, 2016

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, selder en pecorino

gevulde portobello

Vandaag was toch anders wakker worden na alle ellende van gisteren die ons allemaal in het hart heeft getroffen. Ik heb er eigenlijk geen worden voor. Het is schrikwekkend dat het er in de wereld zo hard en meedogenloos aan toe gaat. Het tast mijn onbezonnenheid aan. Ik ben weer eens een illusie armer. Nooit zal […]

Recepten, Veggie, Warm eten

maart 23, 2016

Snelle auberginelasagne met tomaat, mozzarella en pesto

auberginelasagne

Mijn leven stond en staat eigenlijk nog steeds een beetje op zijn kop. Ken je dat gevoel? Zoekend zijn … Zoekend naar wie je bent, wat je wil en gewoon even geen rust vinden, … Maar ik weet en ben ervan overtuigd dat alles goed komt. Er zijn tal van leuke nieuwe dingen in mijn leven gekomen. Zo […]

Lunch, Recepten, Salades, Veggie

februari 17, 2016

Restjessalade met linzen, pompoen en bietjes

salade met rode biet en pompoen

Over de vraag of  ik de ‘Moulinex Cuisine Companion‘ gedurende een aantal dagen wou uitproberen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb zelf een thermomix in mijn keuken en naar het schijnt is de moulinex minstens even goed en een stuk goedkoper dan de thermomix. De moulinex doet alles voor je. Hij hakt, […]

Lunch, Recepten, Veggie, Warm eten

februari 10, 2016

Kikkererwtensoep met de moulinex

kikkererwtensoep

Pompoen vind ik zo’n zalige veelzijdige groenten. 1001 dingen kan je ermee doen. Wat maken jullie er graag mee klaar? Ik had nu gewoon zin in iets heel simpel en basic. Geroosterde pompoenpartjes met wat feta en walnoten. Ik heb nog veel leuke ideetjes om met pompoen te doen. Ik maak van zo’n grote butternut vaak […]

Lunch, Recepten, Veggie

januari 26, 2016

geroosterde pompoen met feta en walnoten

geroosterde pompoen met feta

Heerlijke frietjes van zoete aardappel met komijn en harissa. Eerlijk gezegd hoef je me voor frietjes niet wakker te maken. Ik ben helemaal geen typische Belg die wekelijks zijn bakje friet van het frituur wil. Op zich niets verkeerd met af en toe een frietje, maar ik heb zo mijn andere zwaktes. Mijn ultieme guilty […]

Lunch, Recepten, Veggie, Warm eten

december 12, 2015

Zoete aardappelfrietjes met harissa en portobelloburgers met halloumi

zoete aardappelfrietjes

Ik ben dol op rode biet met geitenkaas. De aardse smaak van de rode biet, met het zachte en smeuïge van de geitenkaas. Zalig! Heel vaak pof ik bietjes in de oven, snij ze in dunne plakjes, combineer met een verse geitenkaas en een crumble van chorizo of pancetta. Dat recept met rode biet kan je hier […]

Lunch, Recepten, Veggie

november 6, 2015

Carpaccio van rode biet, verse vijgen en geitenkaas

carpaccio van rode biet en geitenkaas

Mango’s ik ben er dol op. Het heerlijk, sappige en zoete vruchtvlees van de mango smaakt super in fruitsalades, maar is trouwens ook enorm lekker bij ander groenten zoals komkommer. Een mango is rijk aan vitamine C, vezels en ijzer. Als we dan toch de exotische toer op gaan, kunnen we mango’s heerlijk combineren met papaja’s. Een papaja […]

Bijgerechten, Recepten, Veggie

oktober 3, 2015

Een heerlijke mangosalsa

rijstsalade met mango

Ottolenghi. I love him!!! Zalige kookboeken en super heerlijke smaakcombinaties.Puntpaprika’s zijn zalig. Lekker zoet en boordevol vitamine C. De schil van puntpaprika’s is veel makkelijker verteerbaar dan die van de gewone paprika.  Je kan puntpaprika’s zowel koud als warm gebruiken, maar persoonlijk vind ik ze zaaaaalig als ze gegrild zijn. Ik serveer de paprika’s met de schil […]

Lunch, Recepten, Veggie

september 29, 2015

Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella

puntpaprika met buffelmozzarella

Tomaten uit de moestuin. Love it. Ik kreeg een zakje tomaten recht uit de moestuin, allemaal verschillende vormen. De tomaten waren net iets te rijp om nog zo te eten. Zo van die moesige tomaten heb ik niet graag. Ze waren zo rijp dat ik de schil er gewoon af kreeg, zonder ze eerst in […]

Recepten, Veggie, Warm eten

september 22, 2015

Auberginegratin met mozzarella

auberginegratin

 Ik eet zo graag pasta! Echt waar. Maar pasta is vrij koolhydraatrijk en ik probeer er toch niet te veel van te eten. Soms als ik op restaurant ga, kies ik wel eens voor pasta omdat ik daar dan gewoon zo zin in heb. En vorige zondag ook. Toen had ik een kater. Echt verschikkelijk. […]

Recepten, Veggie, Warm eten

september 11, 2015

courgetti met kerstomaten, olijven en parmezaan

courgetti

Dit gerechtje is niet helemaal van mij. Het is deels een creatie van Eline, mijn schoonzus. Sinds kort logeren mijn broer en zijn vriendin bij ons thuis. Alhoewel het nu vrij druk is, heeft het soms zijn voordelen om nog op een tweede vrouwelijke kracht in huis te kunnen terugvallen. Als ik even geen tijd heb […]

Recepten, Veggie, Warm eten

augustus 15, 2015

Gevulde puntpaprika met rijst

gevulde puntpaprika