Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kippengehakt
- 200 g magere hamreepjes (of spekjes)
- 2 sjalotten
- 1/2 komkommer
- 300 gr fijne groene boontjes
- 1 broccoli
- 1/2 bakje kerstomaten
- 100 g pijnboompitten
Voor de dressing:
- 2 dl Griekse yoghurt
- 2 el appelazijn
- 1 el honing
- een grote snuif currypoeder
- 1/2 limoen (sap)
Bereiding
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar. Giet af en spoel onder koud water.
Bak de spekreepjes of hamreepjes in een pan. Ik doe dit meestal in een pan zonder vetstof.
Rol balletjes van het kipgehakt en bak ze aan in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes. Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
Snijd de kerstomaatjes in twee. Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes Snij de komkommer in blokjes. Ik haal hier meestal de zaadjes uit.
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta.
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!