Voor Nutrimedicine ben ik allemaal gezonde gerechtjes aan het testen. Deze volkorenpasta met erwtjes en muntdressing heb ik voor Nutrimedicine aangepast naar de helft volkorenpasta en de andere helft courgetti. Normaal gesproken hoort een pasta-pesto ook niet in een dieet omdat het een super olierijke dressing is. Vandaag deel ik voor jou een magere pestodressing, zodat je toch heerlijk kan genieten van een vetvrije smaakvolle pesto.
Bij Nutrimedicine ben ik de contentcreator en verantwoordelijk voor de website & social media. Daarnaast creëer ik ook alle receptjes die bij de visie van Nutrimedicine horen. Ik geef ook consultaties waarbij ik vrouwen help met afvallen. We starten in maart opnieuw met de Anti Kilokuur. Dit is een traject van 8 weken waarbij ik vrouwen begeleid naar een gezonde levensstijl. Hiervoor kan jij je nog steeds op de wachtlijst zetten.
Voeding blijft wel iets heel persoonlijk. Indien je een gezond gewicht hebt en je hoeft niet af te vallen, zou ik deze pasta gewoon met volkorenspaghetti maken. Ik kies voor volkorenpasta in plaats van witte pasta, omdat volkorenpasta veel meer vezels bevatten. Vezels hebben tal van gezondheidsvoordelen en zorgen ook voor een hogere verzadiging.
Indien je aan het afvallen bent kan je beter een deel courgetti gebruiken (of misschien zelfs volledig courgetti nemen en de pasta weglaten). Erwten zijn in dit gerecht al een bron van koolhydraten.
Ik ben helemaal niet tegen koolhydraten, maar het is wel zo dat we er veel te veel van eten. Koolhydraten die we niet verbruiken wordt opgeslagen als vet.
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de dressing:
Bereiding:
Maak de dressing: neem een blender en voeg daarin alle kruiden. Ik neem een handvol dille, basilicum, een handvol munt en een handvol peterselie. Je mag echt veel kruiden gebruiken. Ik heb er geen hoeveelheden bijgezet, want het is echt naar keuze, maar je kan eigenlijk niet overdrijven. Hierbij voeg ik ook nog wat extra spinazie aan toe. Ik voeg hier 1 el olijfolie bij en een scheutje water. Zo gaat je gerechtje minder vetten bevatten. Mix alles tot een gladde massa.
Zet een grote kom op het vuur met water om de pasta in te koken. Doe zout in de kom. Laat koken en kook dan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin de ui tot hij glazig wordt. Doe er de blokjes ham bij. Voeg de diepvrieserwtjes toe en na enkele minuten doe je er de spinazie bij. Laat de spinazie wat slinken. Ik voeg ook een pollepel van het kookvocht van de pasta toe. Als de pasta beetgaar is, meng ik die in de pan met de erwtjes. Op het laatste moment meng ik er de dressing onder. Roer alles goed om.
Werk af met geraspte pecorino, peper & zout.
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.