courgetti met kerstomaten, olijven en parmezaan

courgetti

courgetti met kerstomaten, olijven en parmezaan

 
Ik eet zo graag pasta! Echt waar. Maar pasta is vrij koolhydraatrijk en ik probeer er toch niet te veel van te eten. Soms als ik op restaurant ga, kies ik wel eens voor pasta omdat ik daar dan gewoon zo zin in heb. En vorige zondag ook. Toen had ik een kater. Echt verschikkelijk. Maar eigenlijk wel eens leuk, want het was een leuke avond. Katervoedsel is voor mij echt pasta. Liefst iets dat niet veel werk is. Dan heb ik pasta met verse pesto gemaakt. Voor mij het perfecte katervoedsel.
Sinds kort studeer ik thuis de cursus natuurvoedingsadviseur en eigenlijk weet ik al jaren dat het belangrijk is om je bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk te houden. Dit doe ik door mijn koolhydraatinname aan te passen aan mijn activiteitsniveau. Op dagen dat ik sport, neem ik genoeg koolhydraatrijke voeding binnen. Dagen dat ik het wat rustiger aan doen, hoef ik veel minder koolhydraten te eten. Dan haal ik mijn energie vooral uit de koolhydraten in groenten en fruit. En dit is zo een lowcarb gerechtje. Spaghetti gemaakt van courgette. Noem het gerust courgetti. Ik gebruik hiervoor de spirali van Lurch. Super handig om lange slierten van courgette in één, twee, drie klaar te hebben.
Mijn broer en zijn vriendin logeren sinds kort bij ons. Toen ik aan Eline vroeg of ze wou mee eten van deze lekkere courgetti met kerstomaten, liet ze meteen haar vol-au-vent aan de kant staan en at ze graag mee van dit lekker gezond gerechtje. Eline, mijn vriend en ikzelf vonden dit alvast super lekker. Omdat mijn vriend nogal een groter eter is, had ik er voor hem wat brood bij geserveerd. Ik snee enkele dikke plakken van donker bruin stokbrood en zo kon hij dit lekker dippen in de heerlijke jus van de tomaten. En ik geef toe dat ik me ook wel schuldig heb gemaakt om een stukje brood in de rest van mijn tomatenjus te doppen. Oké, daar ging mijn low-carb gerechtje. Maar eerlijk? Er is niets beter dan brood dippen in je restje saus. Genieten dus. 
Gekonfijte citroenen zijn een must in dit gerecht. Die kan je hier op mijn online shop kopen. Ook Ibizazout is hier heerlijk op. Like je trouwens al de facebookpagina van mijn online shop Coeur-Maison? Dat zou heel leuk zijn mocht je dit nu doen.
courgetti met kerstomaten, olijfjes en parmezaan (2 van 5)
collage courgetti met kerstomaten

courgetti met kerstomaten, olijfjes en parmezaan (1 van 5)

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 courgettes
 • 250 kerstomaten, gehalveerd
 • 100 g hamreepjes
 • 1 rode ui, fijngesnipperd
 • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
 • 2 el groene olijven, gehalveerd
 • 1/4 gekonfijte citroen, de schil, fijngesnipperd
 • peper & grof zout
 • olijfolie
 • parmezaanschilfers

Bereiding:

 1. Snij de courgette met een dunschiller in sliertje. Ik gebruik hiervoor de spiralli van Lurch. Super handig apparaat waarin je de courgette kan draaien en dan komen er allemaal spaghettisliertjes uit. 
 2. Snij de rode ui in fijne reepjes. Hak het knoflookteentje fijn en bak aan in een scheutje olijfolie.
 3. Voeg de hamreepjes toe.
 4. Halveer de kerstomaten en laat ze 10 minuutjes zachtjes sudderen op een zacht vuurtje. Voeg nu de schil van de gekonfijte citroen en de gehalveerde olijven toe. Doe er de sliertjes courgette bij en laat kort even meebakken. 
 5. Kruid met peper en grof zout. Werk af met parmezaanschilfers.
No Comments

Post A Comment