Kip met spek en curry-mosterdsaus

kip met currymosterdsaus

Kip met spek en curry-mosterdsaus

We zijn 12 januari. Mijn laatste blogpost dateert van 2 januari! Bedoeling is echt om wekelijks te posten. Ik had 2 weken vakantie tijdens de Kerstvakantie en de eerste week opnieuw aan het werk, was druk! Zo druk dat ik geen tijd had om voor mezelf eten te maken. Laat staan om iets te bloggen. Ik was ook een beetje ziek. Mijn trainingschema voor de halve marathon is ook helemaal niet gelukt zoals het zou moeten.

Maar nu terug naar het eten. Ik heb onlangs deze kip met spek en curry-mosterdsaus gemaakt. Echt lekker en het sausje zit bomvol smaak.

De kip heb ik gekruid met peper, zout en mosterd. Mosterd vind ik altijd heerlijk in sausjes. Het sausje heb ik gekruid met curry, een teentje knoflook en een chili-pepertje. Na 25 minuten in de oven is dat echt een smaakbommetje. Het gerechtje is ook super snel klaar! Echt niet veel werk. Daar hou ik van ­čśŹ

kip met curry mosterdsaus

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 2 kippefilets
  • 4 plakjes serranoham
  • 2 el mosterd
  • 250 gram champignons
  • 150 gram kerstomaten (eigen kweek)
  • 1 teentje knoflook, zonder zaadjes, in kleine stukjes
  • 1 chili pepertje
  • 15 gram platte peterselie
  • 250 ml room
  • 2 eetlepel currypoeder
  • 1 blikje tomatenepuree
  • peper, zout, mosterd

Bereiding:

Snij elke kipfilets in twee. Kruid ze met peper en zout. Bestrijk ze met goed veel mosterd en verpak ze in de serranoham. Leg ze in een ovenschotel.

Snij de champignons in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Hak de platte peterselie fijn.

Plet het teentje look en snij het chilipepertje in kleine stukjes. Stoof aan in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en bak goed aan. Doe er de tomatenpuree bij. Voeg daarna de gehalveerde kerstomaten bij de champignons. Laat nog 3-5 minuutjes bakken op een middelmatig vuur.

Neem de pan van het vuur en voeg de room toe. Ook de platte peterselie en het currypoeder mag je erbij doe. Niet te zuinig zijn. Die currypoeder en de mosterd geven dit gerecht goed wat pit. Meng goed door elkaar en voeg de saus dan toe aan de ovenschotel met de kip.

Zet de hele schotel in een warme oven van 180┬░C gedurende 25 minuten.

2 Comments
  • Cindy Meyskens
    Posted at 18:28h, 19 januari Beantwoorden

    En wanneer moet de tomatenpuree erbij?

  • Astrid
    Posted at 08:59h, 23 januari Beantwoorden

    Lekker!!!!

Post A Comment