We zijn 12 januari. Mijn laatste blogpost dateert van 2 januari! Bedoeling is echt om wekelijks te posten. Ik had 2 weken vakantie tijdens de Kerstvakantie en de eerste week opnieuw aan het werk, was druk! Zo druk dat ik geen tijd had om voor mezelf eten te maken. Laat staan om iets te bloggen. Ik was ook een beetje ziek. Mijn trainingschema voor de halve marathon is ook helemaal niet gelukt zoals het zou moeten.
Maar nu terug naar het eten. Ik heb onlangs deze kip met spek en curry-mosterdsaus gemaakt. Echt lekker en het sausje zit bomvol smaak.
De kip heb ik gekruid met peper, zout en mosterd. Mosterd vind ik altijd heerlijk in sausjes. Het sausje heb ik gekruid met curry, een teentje knoflook en een chili-pepertje. Na 25 minuten in de oven is dat echt een smaakbommetje. Het gerechtje is ook super snel klaar! Echt niet veel werk. Daar hou ik van 😍
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kippefilets
4 plakjes serranoham
2 el mosterd
250 gram champignons
150 gram kerstomaten (eigen kweek)
1 teentje knoflook, zonder zaadjes, in kleine stukjes
1 chili pepertje
15 gram platte peterselie
250 ml room
2 eetlepel currypoeder
1 blikje tomatenepuree
peper, zout, mosterd
Bereiding:
Snij elke kipfilets in twee. Kruid ze met peper en zout. Bestrijk ze met goed veel mosterd en verpak ze in de serranoham. Leg ze in een ovenschotel.
Snij de champignons in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Hak de platte peterselie fijn.
Plet het teentje look en snij het chilipepertje in kleine stukjes. Stoof aan in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en bak goed aan. Doe er de tomatenpuree bij. Voeg daarna de gehalveerde kerstomaten bij de champignons. Laat nog 3-5 minuutjes bakken op een middelmatig vuur.
Neem de pan van het vuur en voeg de room toe. Ook de platte peterselie en het currypoeder mag je erbij doe. Niet te zuinig zijn. Die currypoeder en de mosterd geven dit gerecht goed wat pit. Meng goed door elkaar en voeg de saus dan toe aan de ovenschotel met de kip.
Zet de hele schotel in een warme oven van 180°C gedurende 25 minuten.
Wil je meer receptjes in je mailbox? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg wekelijks een recept + voedingstips in je mailbox!
Julie is voedingscoach bij Nutrimedicine en eet zoveel mogelijk plantaardig en gezond. Ik creëer gezonde en plant-based recepten. Daarnaast help ik bedrijven en andere ondernemers met hun digitale marketing. Ik woon in de buurt van Gent en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Daarom is de baseline van de blog ook "Hungry for Life". Ik wil iedereen heel veel honger bezorgen. “Honger” om gezond te eten, “honger” om te sporten, “honger” om alles uit het leven te halen. Maar ook “honger” om de beste versie van jezelf te worden. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om van gezond eten een feestje te maken. Volg me op Instagram, Facebook en Pinterest, of lees hier meer over mij.
We gebruiken cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Accepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
En wanneer moet de tomatenpuree erbij?
Lekker!!!!