Gevulde puntpaprika met rijst

gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika met rijst

Dit gerechtje is niet helemaal van mij. Het is deels een creatie van Eline, mijn schoonzus. Sinds kort logeren mijn broer en zijn vriendin bij ons thuis. Alhoewel het nu vrij druk is, heeft het soms zijn voordelen om nog op een tweede vrouwelijke kracht in huis te kunnen terugvallen. Als ik even geen tijd heb om naar de winkel te gaan, stuurt Eline me spontaan of ze iets moet meebrengen. Wat nu wel wat lastig is, is dat onze koelkast totaal niet meer georganiseerd is. We koken meestal apart. En soms schieten wel eens wat restjes over zoals deze rijstsalade met paprika. Zo’n restje rijstsalade doet het uitstekend om de volgende dag bij de lunch te gebruiken of om groenten mee op te vullen. Ik had in mijn vakje in de koelkast nog twee puntpaprika’s en een bolletje buffelmozzarella liggen en maakte er deze lekkere creatie van. Ervoor ging ik snel nog even rennen door het centrum van Gent met twee vriendinnen. Heerlijk is het om op een zomerse dag door het stad te rennen. Meestal loop ik rond de watersportbaan, maar af en toe een nieuwe route uit proberen, houdt het lopen spannend. Het enige wat ik na het lopen nog moest doen, was deze heerlijke schotel in de oven schuiven en klaar.

Ik ben trouwens een heel stuk minder aan het rennen nu. Probeer wel nog 3x per week te lopen en meestal ga ik voor een goede 10 kilometer. Er zijn ook dagen dat ik stop op 7 of 8K gewoon omdat mijn tijd te beperkt is. 
Een portie rijst maak ik altijd in een grotere hoeveelheid. Het komt de volgende dag meestal wel nog eens van pas. Gebruik de rijst dan als lunch of vul er groenten mee op en je hebt zo snel een maaltijd voor je klaar. 
Mijn webshop Coeur-Maison staat sinds deze week trouwens online. Nu is er één week lang 10% korting op de hele collectie. Gewoon deze code invullen bij het afrekenen: FIRSTW-10. Veel shopplezier. 
gevulde paprika's met rijst

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 puntpaprika’s
 • 150 g volkorenrijst
 • 1/2 komkommer
 • 1 gele paprika, fijngesnipperd
 • 1 oranje paprika, fijngesnipperd
 • verse groene kruiden zoals peterselie, munt, basilicum
 • 1 el kurkuma
 • 2 el gedroogde paprika
 • 1 bolletje mozzarella

Bereiding

 1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snij de komkommer, gele en oranje paprika in kleine blokjes. Meng door de rijst. Werk af met verse kruiden, kurkuma, gedroogd paprikapoeder, peper en grof zout.
 2. Halveer de puntpaprika’s. Vul ze op met de rijstmengeling. Scheur de mozzarella in stukjes en werk af met de stukjes mozzarella. Steek de paprika’s 15 minuten in een warme oven op 180°C.
2 Comments
 • Hilde
  Posted at 13:33h, 18 augustus Beantwoorden

  Dag Julie! Ik heb jouw blog toevallig ontdekt omdat ik op zoek was naar een recept voor homemade granola en ik ga hier zeker vaker langskomen! Jij hebt echt een superleuke blog! Je foto’s zijn heel mooi gestyled en je gerechtjes zien er stuk voor stuk heerlijk uit. Ik vind het tof dat je vaak alternatieven voorstelt voor een bepaald ingrediënt. Ook jouw blogposten over lopen en krachttraining heb ik met veel interesse gelezen. Ik probeer een paar keer per week te gaan lopen, maar soms is de motivatie ver zoek en het lezen op jouw blog over lopen stimuleert mij om seffens ook nog eens mijn loopschoenen aan te trekken (dat is nu van vorige week geleden, ai!)! Groetjes, Hilde

  • Julie vwee
   Posted at 09:33h, 20 augustus Beantwoorden

   Bedankt voor jouw leuke reactie. Keep going ;)!!!

Post A Comment