Kip met rijst, venkel, tomaten en boursin

kip met rijst

Kip met rijst, venkel, tomaten en boursin

Rijst met kip, venkel en tomatenboursin is zo eenvoudig om te maken. En vooral heel snel klaar. En dat willen we. Dat hebben we af en toe nodig. En wel daarom: 

De nieuwsbrief van Werk&Leven met als onderwerp #moetjustniks kwam net op tijd. Ik had al een tijdje het gevoel van NU moet ge knallen… “Alé, komaan Joelie, nu is het moment om je diensten online aan te bieden.” Voor degene die het nog niet weten en ik denk aardig wat (want ja reclame maken voor mezelf, doe ik niet zo vaak). Ik ben Freelancer en ik help bedrijven met hun online zichtbaarheid, voornamelijk met het stukje paid advertising. Wil jij een campagne lanceren op social media? I’m your girl! Ja echt! Ik ben gespecialiseerd in social advertising. Dus ik zit al een tijd in mijn hoofd met een online cursus voor ondernemers die met hun online advertising zelf aan de slag willen. Dus ik dacht. “Coronatijd! Ik krijg meer tijd dus NU is het moment om te lanceren. Ondernemers zitten daar NU op de wachten. Nu, nu, nu … !”

Iedereen roept op om nog productiever te zijn dan ooit. En eerlijk. Ik dacht het ook. En ik kreeg al en beetje stress dat het me toch maar weer niet lukte om aan mijn eigen bedrijf te werken. Want ja … aan ideeën geen gebrek. Maar uitvoeren … da’s weer iets anders. 

En toen bracht de nieuwsbrief van Werk&Leven met #moetjustniks me weer in een ander denkpatroon. “Relax Joelie … Neem je tijd, er moet juist niets. Als er één ding moet dan is het tijd nemen om jezelf af en toe op te laden. Bedankt Kelly & Anouck voor deze wijze woorden. 

Als er één ding wel moet, dan is het eten. ’t is te zeggen. Niets moet. Ge moet zeker niet eten als je geen honger hebt, maar ik raad je toch aan om 1x per dag een lekkere, warme maaltijd te verorberen. En deze rijst met kip, venkel en tomaten is echt een eenvoudig en super lekker gerechtje op dagen dat ge er eigenlijk allemaal geen zin in hebt. Toch niet in koken 😉 Dus voor die dagen dat niets moet en waarop je het allemaal een beetje rustig aan moet doen. Deze kip met venkel en rijst moet je maken. Aaahneeee … niets moet 😉 Moogt ge maken. En ik zou het nog enerom appreciëren als je me even laat weten als je iets hebt gemaakt van mijn blog. Dat moet zeker niet, maar het wordt enorm gewaardeerd en je hebt mijn dankbaarheid voor altijd.

kip met rijst

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 kipfilets, in stukjes
 • Olijfolie
 • 1 kleine ui, fijngesnipperd
 • 1 teentje look, fijngesnipperd
 • 1 venkel, in stukjes
 • 1 wortel, in stukjes
 • 1 paprika
 • 150 g rijst
 • 350 ml kippenbouillon
 • 1 doosje Boursin Cousin Tomaat  
 • peper en zout
kip met rijst

Bereiding:

 1. Zet een diepe pan of een stoofpot op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak hierin de stukjes kip. Zet het vuur hoog om de kip goed aan te bakken. Ze mag niet koken. Haal ze dan uit de pan en zet even opzij.  
 2. Snij de ui, look, venkel en wortel in kleine stukjes. Stoof de ui en look aan in de pan met een beetje olijfolie. Doe er dan de venkel en wortel bij en laat even meebakken. 
 3. Schil de paprika (dat moet ook niet, maar mag als je die moeilijk verteert) en voeg bij de rest van de groentjes. Roer alles goed door en laat kort meestoven. 
 4. Voeg dan de rijst toe. En blus met de kippenbouillon. Roer het geheel goed door en laat nu op een zacht vuurtje stoven tot alles gaar is. De rijst zal nu al het vocht opnemen tot die gaar is. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als je ziet dat de rijst of groentjes nog niet gaar zijn. 
 5. Voeg de stukjes kip terug toe aan de rijst.
 6. Voeg op het einde het doosje Boursin Cousin door. Kruid goed af met peper en zout. 

Volgen jullie me al op Instagram, Facebook en/of Pinterest?

2 Comments
 • Michiel Panhuysen
  Posted at 16:31h, 25 april Beantwoorden

  Vanavond klaargemaakt! Kindjes vonden het ook lekker.
  Bedankt voor het recept!

  • Hapjes Prinses
   Posted at 19:45h, 28 april Beantwoorden

   Super leuk om te horen 🙂 Dankjewel voor de reactie

Post A Comment