32. Geboren in Waregem. Blijven hangen in Gent. Ik hou van (gezond en) veel eten. Tegen appeltaart zeg ik nooit nee. Ik eet om te sporten en sport om te eten.
Ontdek de praktijk
MAAK AFSPRAAK BIJ JULIE
Heel vaak staan veggie-receptjes op mijn menu. Ik eet graag vlees, maar het komt bij me thuis weinig op het menu. Het voordeel aan vlees is dat ze wel wat eiwitten bevatten, maar ik beperk bewust het vlees in mijn eetpatroon. Uitsluiten zou ik niet helemaal willen, want geef toe … zo nu en dan een lekker, sappig, stukje vlees? ’t Kan toch smaken hé!!
Gisteren was ik op mijn Instagram nog aan het klagen over hoe jammer ik het vind dat het me niet meer leuk om jullie een hele maand van feestgerechtjes te voorzien! Ik zou zoooo graag meer tijd hebben voor de blog, maar aangezien de blog een hobbyprojectje is, gaat mijn dagelijks werk helemaal voor!
Het is voetbal deze avond (mijn mannetje is naar Anderlecht aan het kijken). Dus ik kan ondertussen een receptje uitschrijven. En ja … echt spijtig vind ik het niet hoor dat mijn lief niet meer in de selecties zit 🙈Want zo goed doet z’n ploeg het niet de laatste tijd.
Na deze kleine anekdote, terug naar de Thaise vissoep. Omdat ik weinig vlees eet, probeer ik voldoende eiwitten uit plantaardige producten te halen zoals linzen, kikkererwten, enz. Maar ook vis staat vaak op mijn menu. Zoals deze Thaise vissoep met zalm. Dit visje bevat veel eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten leveren aminozuren. Dat zijn de bouwstenen die nodig zijn voor de opbouw van de cellen, de spieren en organen, het zenuwstelsel, de botten en het bloed. Gemiddeld hebben we 0,8 gram eitwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Mensen die veel sporten, zoals ik, hebben meer eiwitten nodig. Ik wil komende maten nog wat centimeters bijkomen op mijn billen, dus ik kan wel wat extra eitwitten gebruiken. Naast lopen ben ik de laatste tijd ook enorm met gewichtjes bezig. Sporten & eten zijn echt 2 dingen waar ik enorm gelukkig van word.
Nu ben ik weer aan het afwijken hé!! De feestdagen komen eraan en misschien ben je wel nog op zoek naar een gezond en lekker voorgerechtje? Deze Thaise vissoep is een ideaal voorgerecht. Best feestelijk ook!
Dit gerechtje in geïnspireerd op een receptje uit het nieuwe boek van Karola’s Kitchen. Karolien gebruikt witte vis, maar ik had zin in zalm! Dus gemaakt met verse zalm in plaats van witte vis. Haar boek kan je hier kopen. Een ideaal kerstgeschenkje dus.
Schil de gember en snij hem in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Kneus de citroengrasstengels op verschillende plaatsen.
Verhit de sesamolie in een grote kookpot. Roerbak de gember, chili, knoflook, driekwart va de lente-ui, citroengras en limoenblaadjes enkele minuten zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg het kokende water, de soja- en vissaus en het limoensap toe. Laat minstens 15 minuten koken op een zacht vuurtje.
Snij de wortel in julienne en paksoi in dikke repen. Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in dunne reepjes. Voeg de groenten toe. De broccoli kan je best op het laatste moment toevoegen (7 minuutjes voordat je stoofpot van het vuur gaat halen)
Voeg de kokosmelk bij de bouillon.
Snij de zalm in blokjes. Laat hem niet te lang meer meekoken. 7 à 10 minuutjes is meer dan genoeg.
Schep de soep in kommen en werk af met de rest van de lente-ui, korianderblaadjes.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
How much time does it take to arrange randomly looking pieces of chopped up ingredient?