Zalm met courgetterolletjes van Pascale Naessens

zalm met courgette pascale naessens

Zalm met courgetterolletjes van Pascale Naessens

Ooit was Pascale Naessens mijn inspiratiebron om gezond te gaan eten. Nu zijn er een heleboel bronnen bij gekomen. Ik haal overal inspiratie uit. Vaak uit boeken of andere blogs. Maar mevrouw Naessens blijft met verrassen. Ook haar laatste boek is geweldig en staat vol lekkere, snelle en vooral gezonde combinaties. Sinds het nieuwe kookboek van Pascale Naessens in de winkel ligt, ben ik nog eens in haar vorige kookboeken gaan snuisteren. Deze zalm met courgetterolletjes is één van haar vorige boeken. Een absolute aanrader en zo eenvoudig klaar te maken, dat het bijna niet te geloven is. Er staan echt nog zoveel gerechten in die ik graag eens wil maken. Vandaag kies ik dan maar voor deze gegrilde zalm en courgetterolletjes. Hoogtijd om aan aan tafel te gaan met dit eenvoudig en super lekker gerechtje van Pascale Naessens. 
zalm met courgetterolletjes-3

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zalmfilets
  • 2 courgettes
  • gedroogde tijm
Voor het sausje:
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • sap van 1/2 citroen
  • 6 el olijfolie

Bereiding:

  1. Maak het sausje met de olijfolie, sojasaus, citroensap en de sesamzaadjes. Kruid alleen met zwarte peper, de sojasaus is al zout genoeg.
  2. Dan gaan we de courgette met een dunschiller  of mandoline in plakjes snijden. Leg de plakjes op een bakplaat. Smeer de courgetteplakjes met een borsteltje in met het sausje dat je net hebt gemaakt. Rol de courgetteplakjes op en zet in een kleine ovenschaal. Dit gaat heel makkelijk als ze in dunne plakjes zijn gesneden. Hoe dikker, hoe moeilijker je ze kan oprollen. Sprenkel de rest van het sausje erover. Zet in een warme oven op 180°C.
  3. Kruid de zalm met flink wat zwarte peper, een beetje zout en heel veel gedroogde tijm. Doe er een beetje olijfolie over en zet de zalm in een oven op 180°C. Zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen. In ongeveer 10 à 15 minuutjes is hij gaar. De courgette mag zeker een klein halfuurtje in de oven.
3 Comments

Post A Comment