Zeebaars met broccolipuree, prei en spekreepjes

 1. Julie vb schreef:

  Ik volg al een half jaartje je mooie blog. En dit gerechtje ziet er ook weer superlekker uit 🙂 maar mijn skinny zelf vroeg zich af of je iets aan voedingswaarde verliest door de broccoli als puree te serveren? Smoothies zijn bijvoorbeeld minder goed dan het fruit zelf in stukken te eten.

  • Julie vwee schreef:

   Dag Julie. Ik volg de opleiding gezondheidstherapeut en daar hebben we ook al die vraag gesteld. Smoothies zijn zeker niet ongezond. Je maakt gewoond de vezels kapot, dus je krijgt een andere textuur, maar de vitaminen en mineralen blijven wel bewaard. Alleen heb je met smoothies altijd een enorme hoeveelheid binnen.
   Puree van broccoli hetzelfde verhaal. Je verliest idd wel wat voedingswaarde. Vanaf dat je groenten kookt boven een bepaalde temperatuur dan gaan bepaalde voedingswaarden verloren. Daarom kook je de broccoli beter niet plat, maar gewoon de roosjes kort koken. De stam heeft wel wat meer tijd nodig.
   Groetjes Julie

 2. Wat een super makkelijk recept! Lijkt me echt lekker 🙂

 3. Julie schreef:

  Amai die puree klinkt en ziet er zalig uit! Wat ik ook heel lekker vind als ultieme comfort food/healthy dinner: gestoomde broccoli of broccoli uit de oven met zelfgemaakte hummus – lekker opeten voor tv onder een dekentje. Mmm 🙂

 4. an schreef:

  Dag Julie,
  Zelf zou ik niet denken aan de combinatie broccoli met prei of vis met spek.
  Heb dit gisteren klaargemaakt en is superlekker!
  Voor herhaling vatbaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *